Alytaus muzikos mokykloje muzikuoja ir trimečiai

Pasibaigus pamokoms švietimo įstaigose, Alytaus muzikos mokykla prisipildo muzikos garsų. Iš kiekvieno šios mokyklos kabineto sklinda skirtingais muzikos instrumentais atliekama muzika, o viename iš jų girdisi mažylių klegesys.

„Labas tau, labas tau, labas tau sakau. Šypsena mus lydės, niekas neliūdės“, – suskambus muzikai pasisveikinimo dainelę padedami Alytaus muzikos mokyklos direktorės Gabrielės Dambauskaitės dar nedrąsiai dainuoja trimečiai. Taip prasideda muzikos pamokėlė, kurios metu mažieji mokosi dainuoti, pažinti muzikos instrumentus, kartu žaidžia muzikinius žaidimus.

Tokias 20 minučių trukmės pamokėles kartą per savaitę lanko dvi mažylių grupės – vienoje jų mokosi 12 trimečių, kitoje – toks pat skaičius keturmečių.

„Alytaus mieste nėra daug, muzikos užsiėmimų vaikams nuo 3 metų, todėl norėjau sudaryti galimybę ugdyti mažuosius, atidaryti naują ugdymo programą Alytaus muzikos mokykloje“, – apie prieš ketverius metus kilusią idėją mažuosius mokyti muzikuoti pasakoja Alytaus muzikos mokyklos direktorė G. Dambauskaitė.

Nuo 2019 m. rugsėjo 1-osios, kai Muzikos mokykla pirmą kartą pasiūlė tėveliams savo mažylius leisti į minėtą ugdymo programą, šias muzikos pamokėles jau lankė apie 50 mažylių.

Anot Muzikos mokyklos direktorės, įvairios muzikos klausymas, aktyvus dalyvavimas muzikinėje veikloje lavina protinę mažylio veiklą bei padeda jam geriau suvokti ir kontroliuoti savo emocijas. „Pats svarbiausias garsas mažam vaikui yra jo paties balsas. Dainavimas mažiems vaikams yra ne tik malonumas, bet ir dar viena garsų tyrinėjimo forma. Mažieji pamokų metu susipažįsta su muzikos instrumentais. Tai naudinga, nes 5 metų vaikas būdamas pirmoje klasėje jau žino kokį muzikos instrumentą gali pasirinkti Muzikos mokykloje“, – muzikos pamokėlių naudą  mažyliui atskleidžia G. Dambauskaitė.

Pasak jos, trečiaisiais gyvenimo metais muzika labai veikia vaiko mąstymą – jiems viskas įdomu, tad vaikai noriai muzikuoja. „Mažyliai yra nuoširdūs ir atviri, todėl malonu dovanoti meilę muzikai“, – priduria direktorė.

Alytaus muzikos mokyklos direktorės G. Dambauskaitės iniciatyva mokyti mažuosius muzikos džiaugiasi ir Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė: „Prieš kelerius metus Muzikos mokyklai pradėjus mokyti muzikos pačius mažiausius, norinčiųjų buvo ne tiek daug, dabar situacija pasikeitė – išmokti muzikuoti bandančių mažylių skaičius kasmet auga ir ši  ugdymo  programa sulaukia vis didesnio tėvelių susidomėjimo. Džiaugiuosi, Muzikos mokyklos direktorės iniciatyva  ir noru nuo mažų dienų mokyti mažuosius pamilti muziką. Ką gali žinoti, gal šie mažyliai ateityje taps garsiais muzikantais ar kompozitoriais, kurie garsins mūsų miesto vardą šalyje ir užsienyje“.

Darbas su trimečiais bei keturmečiais džiugina ir pačią Alytaus muzikos mokyklos direktorę G. Dambauskaitę. Pasak jos,  ši veikla skatina į viską pažvelgti kūrybiškai ir žaismingai. „Esu laiminga, kad galiu dirbti su pačiais mažiausiais Muzikos mokyklos mokiniais, nes jie suteikia daug džiaugsmo, norą tobulėti, nepamiršti, kad kiekviena pamoka gali būti visiškai kitokia negu suplanavai“, –teigia Muzikos mokyklos vadovė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *