Populiariausios Alytaus abiturientų studijų kryptys – menai, medicina ir inžinerija

Praėjusiais mokslo metais Alytaus miesto gimnazijas baigę  472 abiturientai šiandien pradeda naują gyvenimo etapą – studijas šalies ir užsienio universitetuose, kolegijose ar mokslus profesiniuose rengimo centruose.

Šiemet į Lietuvos aukštąsias universitetines mokyklas įstojo 44 proc. (208) abiturientų ir  1 proc. (4)  – į kitų šalių aukštąsias mokyklas. 22 proc. (106) rinkosi studijas Lietuvos aukštosiose neuniversitetinėse mokyklose. 6 proc. (27) nusprendė mokytis profesinio rengimo centruose.

12 proc. (57) abiturientų nusprendė niekur nesimokyti. 9 proc. (41) susirado darbą Lietuvoje, o 3 proc. (14) – užsienyje. Dar 3 proc. (15) jaunųjų alytiškių tarnaus kariuomenėje.

„Šis rugsėjis buvusiems abiturientams, o dabar jau studentams įgyti profesiją ar dirbti nusprendusiems  jauniems žmonėms – naujų gyvenimo iššūkių pradžia. Linkiu, kad tie iššūkiai būtų lengvai įveikiami, o užsibrėžtiems tinklams pasiekti nepritruktų kantrybės ir noro.  Baigus gimnaziją paprastai abiturientus vilioja gyvenimas sostinėje, kitame šalies didmiestyje ar net užsienyje. Viliuosi, kad šie jauni žmonėms baigę studijas sugrįš į gimtąjį Alytų ir čia kurs savo ateitį“, –  sakė Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė.

Populiariausia studijų programa tarp 2023 m. abiturientų buvo menai. Šią kryptį aukštosiose universitetinėse mokyklose rinkosi 32, o neuniversitetinėse – 23 abiturientai. Ne mažiau populiari buvo ir medicina. Studijuoti ją aukštosiose universitetinėse mokyklose nusprendė 23,  neuniversitetinėse – 25 abiturientai. 32 abiturientai universitetinėse ir 8 – neuniversitetinėse mokyklose panoro studijuoti inžineriją. Socialinius mokslus, rinkodarą ir verslą rinkosi po 35 abiturientus aukštosiose universitetinėse ir neuniversitetinėse  mokyklose.

2023 m. abiturientų pasirinktų studijų programų sąraše toliau seka finansai ir ekonomika,  informatika, įstaigų ir įmonių administravimas, teisė, programų sistemos, filologija, pedagogika, psichologija, žemės ūkio krypties mokslai, chemija ir geomokslai, architektūra.

Vienas komentaras apie “Populiariausios Alytaus abiturientų studijų kryptys – menai, medicina ir inžinerija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *