Operos „Kirana“ premjera Merkinėje – dovana moksleiviams Rugsėjo 1-osios proga

Rugsėjo 1-ąją vasaros muzikos renginių ciklas „Koncertai Burmistrui“ kviečia visus vaikus ir jų tėvelius, atvykti į operos „Kirana“ premjerą Merkinėje!

Kirana – šiuolaikinė jaunimo ir vaikų opera, mitais ir padavimais įkvėpta istorija apie pasaulio sukūrimą. Žodis „kirana“ sanskrito kalba reiškia žvaigždžių šviesą. Jaunieji atlikėjai ne tik dalyvauja operos atlikime kartu su profesionaliais menininkais, bet ir patys kuria scenografiją. Merkinės  kultūros centre vyksiančio spektaklio scenografijoje bus panaudoti Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos moksleivių darbai. Su jaunaisiais dalyviais dirbs komanda iš Maltos, bei aktorius Tomas Kizelis, choreografė Jurgita Keršienė, perkusininkas Gabrielius Skeivelas.

Tai Kinijos, Indijos, Babilono bei Mesopotamijos mitų įkvėpta opera kviečianti jaunimą improvizuoti, šokti, kurti ritmus naudojant vandenį, akmenis ir kitus gamtos elementus kūrybinėse dirbtuvėse. Kompozitoriaus iš Maltos R.Zahros’s opera supažindina vaikus su labai šiuolaikiška estetika – muzikoje, choreografijoje, scenografijoje, todėl skatina vaikus mąstyti apie meną, šokį, muziką už jiems įprastų ribų.Projekto kulminacija yra šiuolaikinis spektaklis, kurio metu vaikų sukurti dailės kūriniai tampa animuotomis projekcijomis, padedančiomis pasakoti istorijas.

…Laiko pradžioje buvo tamsa ir tyla. Šios tamsos širdyje buvo kiaušinis. Pamažu kiaušinio viduje ėmė mirgėti šviesa. Mirgėjo ir mirgėjo. Tyla taip pat nutrūko, nes šviesa skleidė vibruojančius tonus, virpančius tuštumoje. Šviesa vis stiprėjo ir stiprėjo, kol virto akinančiais šviesos spinduliais. Garsas privertė kiaušinį virpėti, jie ėmė eižėti ir plačiai atsivėrė. Kirana, spindinti kūrinijos šviesa, ištirpdė tamsą. Kirana nupūtė dulkes nuo savo liepsnojančių pirštų ir gimė pirmosios žvaigždės…

O kas vyko toliau sužinosite atvykę į renginį rugsėjo 1 dieną, 18 val. Merkinės kultūros centre. Įėjimas nemokamas.

Varėnos kultūros centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *