Didžiausias autosporto renginys regione – nuo svylančių padangų iki Oresto koncerto

Paskutinį vasaros savaitgalį Alytuje cyps padangos, netils gerbėjų šūksniai ir netruks pramogų nei suaugusiems, nei vaikams. Festivalis „Alytaus adrenalinas“ išaugo ir šįkart žada įspūdingai daug veiklų.

Trys varžybos vienu metu

Didžiausia naujiena tai, kad tą patį savaitgalį vyks net trys skirtingos automobilių varžybos.

Naujojoje gatvėje nuo Alytaus sporto ir rekreacijos centro iki „Rimi“ parduotuvės automobilių greičio iššūkį bandys įveikti drageriai. „Legalus draugas“ kviečia greičio pedalą spausti ten, kur leidžiama, o ne kelti pavojų kitiems bei sau ne laiku ir ne vietoje. Todėl visi, kurie nori pasivaržyti, vis dar gali registruotis į drago lenktynes.

Jei labiau patinka ne tik greitis, bet ir manevringumas – tuomet toje pačioje Naujojoje g. tik nuo Vilties g. žiedo link centro, užsukite į greituminio slalomo, labiau žinomo kaip „Street Race“ lenktynes.

Sekmadienį čia vyks penktasis nacionalinis etapas, kuriame profesionalūs lenktynininkai grumsis dėl kiekvienos milisekundės, tad įtampos tikrai netruks. Organizatoriai taip pat kviečia ir patiems išbandyti savo jėgas – šeštadienį ši specialiai tokioms lenktynėms pritaikyta trasa bus atvira visiems norintiems. Tereiks susimokėti simbolinį mokestį, sėsti už savo automobilio vairo ir išbandyti meistriškumą – galbūt, atrasite sportininko gyslelę ir kitais metais sudalyvausite pačiose lenktynėse?

Trečios varžybos akcentuoja, kad ne visada greitis svarbiausia – reikia ir sumanumo, ir puikaus įvaizdžio. Šeštadienio rytą prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro iš Žuvingo g. pusės startuosiančios moterų orientacinio ralio „Orlean Ladies Go“ dalyvės tai ir parodys. Visą dieną jos stengsis įveikti varžybų užduotis Alytaus rajone, o vakare sugrįš į pagrindinę sceną. Laukia ne tik įspūdingų automobilių paradas, bet ir madų šou.

Pramogos šalia lenktynių trasų

Festivalyje „Alytaus adrenalinas“ ras pramogų ir tie, kurie nėra autosporto gerbėjai. Aikštėje su fontanu šalia Alytaus sporto ir rekreacijos centro įsikurs prekybos ir laisvalaikio erdvė. Vietos amatininkai ir maisto produktų gamintojai siūlys ne tik akis paganyti, bet ir įsigyti, išbandyti ar paragauti jų siūlomų gėrybių.

Šalia aikštės įsikurs 2000 kv. m. ploto milžiniškas batutų ir pramogų parkas, kuriame atras ką veikti tiek mažesni, tiek didesni vaikai.

Pramogų netruks ir Jaunimo parke, kur įsikurs „Marathon“ sporto erdvė. Joje azartiškas varžybas surengs įvairiausių sporto šakų atstovai – krepšinio aikštelėje varžysis 3×3 krepšininkai, dėl mero taurės rungsis tinklinio žaidėjai, o BMX ir parkūro aikštelėse ekstremalius triukus rodys iš visos Lietuvos susirinkę šio sporto gerbėjai, netruks ir kitų aktyvių veiklų.

Šeštadienį vainikuos nemokamas koncertas, kuriame pasirodys staigiai išgarsėjusi grupė „Hipocrites“ ir „Lietuvos talentai“ finalininkas alytiškis Orestas Vyšniauskas. Žinomiausias dainas pristatysiantis atlikėjas pirmą kartą po televizijos konkurso gimtajame mieste surengs pilną pasirodymą. Po koncerto susirinkusius linksmins DJ muzika, tad laukia įspūdingas vakarėlis.

Sekmadienio vakarą vainikuos lenktynininkų apdovanojimų ceremonija.

Organizatoriai iškart įspėja, kad abi dienas bus uždaryta didžioji dalis Naujosios gatvės – gyventojams bus suteikta galimybė pasiekti namus aplinkeliais, o kitus kviečia pasinaudoti proga pasivaikščioti po miestą pėsčiomis ar pasinaudoti viešuoju transportu, kuris pasieks patį renginio epicentrą ir pasimėgauti daugybe „Alytaus adrenaline“ vyksiančių pramogų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *