Alytaus švietimo įstaigų remontas – nuo sienų perdažymo iki šildymo sistemų rekonstrukcijos

Daugelyje Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų vasaros metu pluša statybos įmonių darbininkai – remontuojamos patalpos, rekonstruojamos šildymo sistemos, tvarkoma elektros instaliacija ar lietaus nuotekų sistemos ir kt.

Apžiūrėti lopšelių-darželių „Pušynėlis“ ir „Obelėlė“, Vilties“ ir „Drevinuko“ mokyklų-darželių remonto darbų šiandien nuvyko Alytaus miesto savivaldybės vicemerė, pavaduojanti savivaldybės merą, Jurgita Šukevičienė ir vicemeras Bronius Bieliauskas.

„Kaip ir kasmet, taip ir šiemet Alytaus miesto švietimo įstaigos vasaros metu ruošiasi naujiesiems mokslo metams – remontuoja patalpas, keičia elektros instaliaciją ar šildymo sistemas. Didžioji dalis lopšelių, darželių ar mokyklų-darželių remonto darbų finansuojama Europos Sąjungos lėšomis. Šiam tikslui skirti 493 tūkst. Eur. Dar apie 120 tūkst. Eur ES lėšų skirta lauko klasėms įrengti, tad šiuo metu vyksta kupolų ir medinių pavėsinių įsigijimo viešieji pirkimai. Alytaus miesto savivaldybė švietimo įstaigų remonto darbams šių metų biudžete skyrė 48 tūkst. Eur. Džiugu, kad prie remonto darbų sukauptomis lėšomis prisideda ir pačios švietimo įstaigos. Tad bendromis pastangomis mūsų miesto lopšeliai-darželiai ir mokyklos naujuosius mokslo metus pasitiks atsinaujinę“, – sako Alytaus miesto savivaldybės vicemerė, pavaduojanti savivaldybės merą, J. Šukevičienė. Artimiausiu metu ji planuoja aplankyti ir naujiesiems mokslo metams besiruošiančias progimnazijas, gimnazijas.

Šiuo metu rekonstruojami Alytaus lopšelio-darželio „Pušynėlis“ vidaus elektros tinklai  ir bus įrengtos pakabinamos lubos su LED apšvietimu.

Darbymetis ir „Vilties“ mokykloje-darželyje. Čia rekonstruojama šildymo sistema ir įrengiamos šildomos grindys.

Remontuojami ir vasaros metu neveikiantys Alytaus miesto savivaldybės lopšeliai-darželiai. Remontuojamos lopšelio-darželio „Saulutė“ koridoriaus sienos, bus keičiami lopšelio-darželio „Linelis“ lietaus nuotekų stovai,  iš dalies remontuojamas stogas. Remontuojamos „Drevinuko“ mokyklos-darželio laiptinių laiptų pakopos ir atlikti patalpų remonto darbai.

Baigiami remontuoti du lopšelio-darželio „Obelėlė“ miegamieji, o įvykus viešųjų pirkimų konkursui bus rekonstruojamos lopšelio-darželio „Boružėlė“ šildymo ir lietaus nuotekų sistemos, remontuojama salė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *