Turininga vasara: daugiau nei 1 800 Alytaus vaikų pramogaus stovyklose

Asociatyvi nuotr.

Alytaus miesto mokinių laukia turininga vasara – ją vaikai leis daugiau nei trisdešimtyje stovyklų.

„Šiemet Alytuje vyksiančiose vasaros stovyklose turėtų pramogauti daugiau nei 1 800 mokinių. Stovyklas finansuoja ne tik patys tėvai, joms, kaip ir kasmet taip ir šiemet, lėšų skyrė ir Alytaus miesto savivaldybė. Socialiai remtinų mokinių vasaros poilsio stovyklų veiklai iš biudžeto skirta 7 tūkst. eurų. Dar daugiau nei 30 tūkst. Eur stovyklas organizuoti ketinančioms įstaigoms, kitiems juridiniams asmenims skirta per projektines iniciatyvas „Tau, Alytau!“. Vasaros stovyklose vaikai turės galimybę ugdyti valią ar kitus turimus gebėjimus, tobulinti savo užsienio kalbų žinias, be to, susirasti naujų draugų ir smagiai praleisti vasarą“, – apie planuojamas vasaros stovyklas pasakoja Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė.

Net dešimt stovyklų 6–13 metų amžiaus vaikams organizuoja VšĮ „Robotikos akademija“. 140 vaikų pramogaus stovyklose „Aš – kosmoso tyrinėtojas“, „Aš – varžybų valdovas“, „Aš – technologijų kūrėja“, „Aš – išradimų programuotojas“, „Aš  – žaidimų mylėtojas“ ir t. t.

Jau kitą savaitę VšĮ „Edukolita“ į smagią stovyklą „Keliauk, kurk, atrask!“ pakvies tris dešimtis vaikų.

Liepos mėnesį laisvoji mokytoja Rūta Karkauskaitė-Ivanauskė 6–12 m. vaikams organizuos dienos sporto ir šokių stovyklą „Labas, linksmoji vasarėle!“.

Liepos  17–30 d. Alytaus apskrities moterų futbolo klubas 8–17 m. vaikus kvies į stovyklą „Sveikas laisvalaikis su sportu“.

„AMES Education“ 7–9 m. ir 10–14 m. vaikams organizuoja vasaros stovyklas „Kids on Bikes! Teens on Bikes“.

VšĮ Futbolo akademija „Dainava“ 180 vaikų pakvies į vaikų sveikatinimo stovyklas, o Lietuvos šaulių sąjunga šiomis dienomis 200 vaikų surengė dienines stovyklas mokyklose.

Liepos mėnesį išmokti šokti ar praleisit laiką be telefono vaikus  kvies Tolerancijos ir fizinės gerovės ugdymo centras, SK „Dziudo simba“ ir laisvoji mokytoja Lilija Bernatavičienė.

Norintys išmokti plaukti jau kitą savaitę dalyvaus MB „Moku plaukti“ stovykloje „Moku plaukti“.

Savivaldybės lėšomis liepos ir rugpjūčio mėnesiais Alytaus Dzūkijos mokykloje ir Šv. Benedikto gimnazijoje vyks socialiai remtinų mokinių vasaros poilsio stovyklos, kuriose smagiai laiką leis apie 120 mokinių.

Birželio–rugpjūčio mėnesiais Alytaus jaunimo centras, Putinų ir Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos, „Drevinuko“ mokykla-darželis, vaiko ir mamos dienos centro „Kutis“ ir VšĮ „Alytus English Academy“ („Pingu`s English School“) vaikus pakvies į stovyklas, kurių metu jie tobulins šokio ir dainavimo gebėjimus,  gilins ekonomikos ir verslumo žinias bei užsiims kita įdomiomis veikla.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *