Butrimonių fontanas – vandens grožį kuriančių Lietuvos objektų dešimtuke

Ar jau turite vasaros kelionių planą? Į jį būtina įtraukti Alytaus rajone esantį Butrimonių fontaną, kuris pateko į vandens grožį kuriančių Lietuvos objektų dešimtuką.

Butrimonių fontano išskirtinumą pastebėjo ir į vieną labiausiai dėmesio vertų vandens grožį kuriančių objektų sąrašą įtraukė projekto „Patirk Lietuvą su „Rasa“ organizatoriai.

„Mes labai džiaugiamės, kad Butrimonys ir jame esantys unikalūs objektai pastebimi ir įvertinami jau ne pirmą kartą. Šįkart mūsų fontanas pateko į Lietuvos TOP dešimtuką. Kasmet jis į Butrimonis pritraukia vis daugiau turistų, o jų mes išties labai laukiame, visuomet esame pasiruošę juos sutikti svetingai“, – sakė Butrimonių seniūnas Andrius Karlonas.

Prie fontano yra lauko kavinukė, parduotuvėlės, kur galima įsigyti šimtalapio pyrago, šakočio, naminio sūrio, suvenyrų, pasivaišinti kava, arbata ir vietiniais saldėsiais.

Butrimonių fontanas – vienintelis toks Lietuvoje: akrilo kolbos formos, jos viduje sukasi įspūdingas vandens sūkurys, o sutemus nušvinta įvairiomis spalvomis. Fontanas pastatytas unikalioje Butrimonių aikštėje. Tai vienintelė trikampė aikštė Lietuvoje. Ji įtraukta į Urbanistikos paminklų sąrašą.

Keliauti išmaniai ir aplankyti gražiausias Lietuvos vietas kartu kviečia jau nuo birželio 15 dienos startuojantis projektas „Patirk Lietuvą su „Rasa“. Dalyviai turi galimybę ne tik įgyvendinti šio projekto rengėjų paruoštą kelionių planą, į kurį įtrauktas ir Butrimonių fontanas, bet ir fotografuoti, įsiamžinti šalia gražiausių šalies objektų ir net laimėti unikalių prizų!

Daugiau informacijos apie projektą rasite:

https://www.lietuvasurasa.lt/uzduotys/pazink/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *