Projektas „Gamtos herojai“ ieško draugiškų aplinkai mokinių, mokytojų ir mokyklų

Pavasaris džiugina parskridusiais paukščiais, žaliuojančiais medžiais, kvepiančiais sodais. Su meile kapstomės darželiuose, tarp buities stengdamiesi pajusti sąlytį su gamta, su tuo, kas amžina ir mums taip natūralu. Gamta suteikia jėgų, polėkio, ramybės, tačiau  patenkindami savo poreikius, mes ne visada tinkamai jai atsidėkojame, nepasistengiame ir jos labui nepadarome tiek, kiek turėtume.

Laimei, egzistuoja žmonės, jaučiantys ypatingą dėkingumą gamtai, kurie stengiasi jai atsilyginti ne tik už save bet ir už kitus, saugo, puoselėja ją, o taip pat moko, ugdo aplinkinius ir siekia savo meilę perduoti kitiems, tai – tikri „gamtos herojai“, gal būt ir jūs tokį pažįstate?

Jau trečius metus VšĮ „Žaliasis taškas“ bei aplinkosauginė iniciatyva „Kita forma“ organizuoja aplinkosauginius apdovanojimus „Gamtos herojai“, kurių tikslas netik įvertinti ir apdovanoti bet ir paviešinti gamtai draugiškas ugdymo įstaigas, įkvepiančius mokytojus, bei aktyvius moksleivius už jų nuveiktus darbus saugant gamtą, prisidedant prie aplinkosauginio sąmoningumo ugdymo ir gamtai draugiško gyvenimo būdo formavimo.

„Tikri herojai, savo veiklą vykdo ne dėl įvertinimų, tačiau juk kiekvienam smagu, kai jo darbą pastebi, apie jį kalba ir džiaugiasi kartu. Per šiuos kelis projekto metus susipažinome su nuostabiais, atsidavusiais žmonėmis pilnais gražių idėjų, vykdančiais prasmingas veiklas, kurios dažnai turi didesnį poveikį nei masiniai projektai. Jie savo darbą dirba iš širdies, nieko neprašomi, o tai ir sukuria tą jaukią, magišką atmosferą pritraukiančią žmones ir padedančią sėkmingai įgyvendinti aplinkosauginius tikslus“, – kalbėjo Všį „Žaliasis taškas“ marketingo ir komunikacijos vadovė Asta Burbaitė

Šiemet projektas kviečia išskirti ir pasidžiaugti vienu didžiausiu, svarbiausiu ir reikšmingiausiu darbu prisidėjusiu prie gamtos saugojimo, savo aplinkos puoselėjimo, paskatinusiu progresą, ar įkvėpusiu kitus keisti savo nuostatas bei elgesį tvarios aplinkos link.

Projekte gali dalyvauti visos suinteresuotos ugdymo įstaigos ir pedagogai bei mokyklinio amžiaus vaikai (1-12 klasės). Savo kandidatūrą dalyviai gali pateikti patys arba tai gali padaryti kiti, matantys jų darbo prasmę.

Dalyviai nominuojami trijose kategorijose, o kategorijų nugalėtojams bus skiriami „Commune DIY“ pagaminti medaliai bei stipendijos:

  • Metų aplinkosauginio ugdymo įstaiga (1000 eur.),
  • Metų ekologiškiausias pedagogas (500 eur.),
  • Metų aplinkai draugiškiausias mokinys (500 eur.)

Registracija konkursui vyksta iki gegužės 22 d. Daugiau informacijos ir registracijos anketą rasite https://kita-forma.lt/gamtos-herojai-23/

Organizatorių informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *