Prof. Liudas Mažylis kviečia į savo naujausios knygos pristatymą Alytuje

Gegužės 5 d., penktadienį, 16.00 val. Europos Parlamento narys prof. Liudas Mažylis visus kviečia susitikti Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2, Alytus), kur jis gyvai pristatys savo naujausią knygą „Vėl karas Europoje“. Tai jau trečioji L. Mažylio knyga apie jo veiklą ir kitas aktualijas.

„Džiaugiuosi galėdamas knygą pristatyti Alytuje. Visuomet gera lankytis šiame Dzūkijos mieste, pabendrauti bei susitikti su Alytaus žmonėmis ir miesto svečiais. Susitikimo metu, remdamasis knygoje aprašytais įvykiais, papasakosiu apie savo veiklą Europos Parlamente bei svarbiausius pastarųjų metų įvykius Europoje ir pasaulyje“, – į knygos „Vėl karas Europoje“ pristatymą, vyksiantį Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje kviečia universiteto Garbės profesorius L. Mažylis.

Dominuojanti knygos tema – totalinis Rusijos karas prieš Ukrainą ir pačio karo įtaka ES politikos rutinai. „Politinio dienoraščio stiliumi parašyta knyga apima visus 2022-uosius metus: nuo stiprios karo nuojautos, karo pradžios – vasario 24-osios, pirmųjų svarbių ES sprendimų remiant Ukrainą ir sankcijų Rusijai iki tokių esminių ES politikos lūžių, kaip kandidatės statuso Ukrainai suteikimas ir griežtos Europos Parlamento rezoliucijos Rusijos atžvilgiu,“, – savo naujausią knygą apibūdina prof. L. Mažylis ir pastebi, kad karo Ukrainoje tema persismelkė visose politinėse ES aktualijose, lydi visuose darbuose.

„Ši mano knyga yra emociškai nelengva, nes ar gali būti kitaip, kai visi klausimai ir įvykiai yra paženklinti karo prieš suverenią tautą temos… Bet kartu per kasdienį gyvenimą joje stipriai jaučiama viltis. ES ir viso demokratinio pasaulio dalyje toliau ryžtingai remiame Ukrainą. Jaučiama, kad tiesa yra Ukrainos ir mūsų, ją palaikančių, pusėje, o tiesa privalo lemti pergalę prieš agresorę maskvėnų federaciją“, – teigia EP narys prof. L. Mažylis.

Kalbėdamas apie savo knygą  „Vėl karas Europoje“, politikas pastebi, kad šalia posėdžių, balsavimų, debatų ir kitos rutinos teko ieškoti būdų, kaip su visuomene kalbėti apie dabartinius įvykius, kaip rasti tuos jungiančius taškus tarp Europos Parlamento pozicijos ir žmonių patiriamų išgyvenimų. „Praeitais metais teko naujai pažvelgti į mūsų istoriją. Europa gyvena karo nuotaikomis. Taip, kaip 1914–1918 metais. Tad ėmiausi dar daugiau dėmesio skirti istorinei atminčiai. Neretai ten jau esama esminių atsakymų į klausimus – kaip veikti šiandien, – teigia L. Mažylis. – Įvairiuose Lietuvos miestuose pristatinėjau laiškų iš tremties, siųstų mano šeimai, Vasario 16-osios Signatarų autografų parodas. Taip pat Kaune įvairioms lankytojų grupėms pristačiau ir Vasario 16-osios Akto originalą, kuris iki 2022-ųjų lapkričio pabaigos buvo eksponuojamas Istorinėje Prezidentūroje. Pernai vasarą Europos Parlamente, vienoje svarbiausių ES institucijų, mano iniciatyva įamžintas Vasario 16-osios Aktas. Ir dar nematyta forma – tekstas lazeriu graviruotas plieno plokštėje. Tiksli Dokumento replika pristatyta atidarant Matthias Erzbergerio auditoriją Parlamente Briuselyje. M. Erzbergeris buvo iškilus Vokietijos politikas. Vienas iš jo nuopelnų – parama Lietuvos Tarybai skelbiant 1918 metais Lietuvos nepriklausomybę ir išgaunant pripažinimą. Antrą plieninę kopiją įteikiau Istorinei Prezidentūrai, kur ir galite ją apžiūrėti, išlydint Vasario 16-osios Aktą iš Kauno ir baigiant eksponuoti Dokumentą Lietuvoje. Apie tai pasakoju susitikimuose, apie tai galima pasiskaityti ir mano knygoje.“

Išsamiau  gegužės 5 d., 16.00 val. vyksiančiame knygos pristatyme. Renginys atviras, todėl maloniai kviečiame visus turiningai praleisti penktadienio popietę su įdomia asmenybe!

Organizatorių informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *