Antanas Kalinauskas: „Neidami balsuoti, prarandame galimybę rinktis, kaip gyventi! Už mus tai nusprendžia kiti!“

Antanas Kalinauskas.

Daugeliui žmonių politika asocijuojasi su skandalais, nesąžiningumu, purvo pylimu vieniems ant kitų ar tiesiog „išrinktųjų“ žaidimais. Deja, kad ir kokia bebūtų politika, nuo jos niekur nepabėgsime ir net būtų neatsakinga taip elgtis. Juk būtent mūsų išrinkti politikai sprendžia, kokius mokesčius mokėsime, kaip atrodys mūsų miestai, kokios socialinės garantijos priklausys gyventojams. Kaip tik todėl privalome kiekvienas ne tik balsuoti, bet rinktis labai atsakingai.

Aš kaip Lietuvos pilietis dar nepraleidau nė vienų rinkimų nuo man suteiktos konstitucinės teisės balsuoti. Kartais pasirinkti, kam atiduoti balsą, būdavo sunkiau, o kitą kartą – lengviau, bet visada atsakingai rinkausi, kokią Lietuvą noriu matyti ir kokios politinės ideologijos man priimtinos.

Kodėl kiekvienas iš mūsų, ypač balsuoti vengiantys jauni piliečiai, turi tai padaryti? Atsakymas labai paprastas. Kiekvienas mes savo gyvenimą kuriame pasirinkdami savo antrąją pusę, apsispręsdami, kur norime gyventi ar ką dirbti. Bet neidami balsuoti, mes prarandame galimybę pasirinkti, kokie įstatymai, mokesčiai ar draudimai bus priimti.

Per paskutiniuosius savivaldos rinkimus Alytuje, rinkėjų aktyvumas buvo tik 45,91 proc. nuo Alytuje registruotų gyventojų, turinčių balsavimo teisę. Daugiau negu pusė alytiškių, neidami balsuoti, leido balsuojantiems nuspręsti, kaip jie gyvens, kaip atrodys Alytus ateityje.

Jeigu aš kaip pilietis leidžiu nuspręsti kitiems už mane, kaip man gyventi, tada aš neturiu teisės skųstis savo gyvenimu. Pirmiausia svarbu pradėti kiekvienam nuo savęs ir tapti tuo pilietiško gyventojo pavyzdžiu.

Sakote, kad nėra už ką balsuoti? Tai kas trukdo pačiam tapti tuo lyderiu, kuris kurs nuostabią Alytaus, Lietuvos ateitį?

Nenoriu išskirti vienos ar kitos politinės ideologijos, nes demokratijoje jų reikia visų, bet mano tikslas – pabrėžti, kad neidami balsuoti, jūs nekuriate pilnaverčio gyvenimo savo mieste ir valstybėje.

Eidami balsuoti, palaikykite savo pažiūras atitinkančią politinę ideologiją, kritiškai vertinkite politinių partijų, komitetų ir savarankiškai išsikėlusių kandidatų programas ir asmenybes.

Mes galime kurti savo miesto ateitį, dalyvaudami rinkimuose kaip rinkėjai ar net kandidatai. Tad kovo 5 dieną būkime pilietiški ir susitikime prie balsadėžių!

Antanas Kalinauskas

Politinė reklama apmokėta iš Liberalų sąjūdžio Alytaus miesto rinkimų kampanijos sąskaitos. Užs. Nr. 2023-02-25/01.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *