Įteikti Alytaus metų apdovanojimai. Kam jie atiteko?

Miško Motės nuotraukos.

Šis trečiadienio vakaras Alytuje – išskirtinis. Šiandien miesto teatre labiausiai nusipelniusiems alytiškiams įteikti Alytaus metų apdovanojimai – „Alytus-Myliu“ statulėlės.

Iškilmingas renginys pradėtas Viduramžiai.lt, Alytaus muzikos mokyklos akordeonų ansamblio, Sausumos pajėgų orkestro ir šokių studijos „Aušrinė“ pasirodymais.

Susirinkusius pasveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

„Vieni metai tiek nedaug 441-erių metų Alytaus istorijoje, bet praėję metai paliks ryškų pėdsaką mūsų istorijoje. Šiandien galime stabtelėti ir pažiūrėti į žmones, kurie kūrė tiltus tarp širdžių, skirtingų kartų ir tų alytiškių, kurie gyvena čia ir svetur. Šiandien beveik 60 nominantų ir nors ne visi užlips ant šios scenos, už juos balsavo 11 tūkst. žmonių. Nesvarbu, lipsite ant scenos ar ne, miestas jums dėkoja“, – sveikindamas nominantus ir į šventinį renginį susirinkusius alytiškius sakė miesto vadovas.

Pirmoji nominacija už labdaringą veiklą įteikta Alytaus autizmo asociacijos „Lietuvos vaikai“ vadovei Klementinai Gruzdienei. Ji laimėtojai skirta ir už socialinės iniciatyvos „Mieste, pasikalbėkime“ įgyvendinimą, projekto „Herojų kava“ vystymą bei aktyvią asociacijos veiklą įtraukiant negalią turinčius vaikus bei kitos iniciatyvos organizavimą.

Už labdaringą veiklą ir suorganizuotą labdaros akciją sunkią negalią turinčiam Nojui, nuolatinę pagalbą Ukrainai ir sunkiai besiverčiantiems Alytaus žmonėms  Alytaus metų apdovanojimų statulėle apdovanotas Alytaus „Rotary“ klubas.

Už nuopelnus sveikatai ir ilgametį, nuoširdų, sąžiningą darbą, reikšmingą indėlį į Alytaus miesto žmonių sveikatą apdovanota VšĮ Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Reanimacijos, intensyviosios terapijos skyriaus vedėja, gydytoja anesteziologė reanimatologė Irena Stanevičienė.

Už nuopelnus kultūrai – sienų tapybos menininkas, prakalbinęs Alytaus miesto pastatų sienas, Pijus Šematulskis.

Už nuopelnus sportui Alytaus metų apdovanojimų statulėlė skirta lengvosios atletikos treneriui Jonui Baltrušaičiui.

Už nuopelnus švietimui ir kūrybišką ugdomąją veiklą, užsiėmimus tiek jauniems, tiek ir vyresniems alytiškiams, medalius ir taures, pelnomas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje vykstančiuose pasirodymuose, Alytaus metų apdovanojimas įteiktas Alytaus jaunimo centrui.

Metų darbdaviu pripažinta UAB „Glass LT“, socialiai atsakingiausia įmone – UAB „Lankava“. Inovatyvaus verslo nominacija atiteko UAB „IT Solutions“.

Už nuopelnus vaiko gerovei Alytaus metų apdovanojimas skirtas radijo stoties FM 99 laidų ciklui „Vaikų pasaulis mūsų pasaulyje“ ir jo autorei Eglei Malinauskienei.

Už iniciatyvą ir/ar Alytaus miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje Alytaus metų apdovanojimų statulėle apdovanota šokių studija „Aušrinė“.

Už didvyriškus darbus ir išskirtinius poelgius apdovanojimas įteiktas  pamaldų metu moters gyvybę išgelbėjusiam Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos abiturientui, įvairių organizacijų savanoriui, jaunajam policijos rėmėjui Ainarui Butelevičiui.

Ypatingas nominacijas – už nuopelnus Ukrainai – Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis įteikė įmonės „Autohausas“ vadovui Mindaugui Čepukaičiui. Jis kartu su partneriais Ukrainos kariams padovanojo dešimt visureigių džipų, skirtų naudoti fronte, o patys automobiliai buvo pripildyti humanitarinės pagalbos, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Alytaus skyriaus savanorei Laimai Bradūnienei, kiekvieną darbo dieną nuo karo Ukrainoje pradžios savanoriaujančiai Ukrainiečių registracijos centre.

Alytaus metų apdovanojimas minėtoje nominacijoje įteiktas ir Alytaus profesinio rengimo centrui, jo direktoriui Vytautui Zubrui už suteiktą skubią pagalbą priimant pabėgėlius iš Ukrainos, ypač tuos, kurie turėjo ypatingų poreikių, taip pat Sauliui Ivoškai, ne kartą į Ukrainą vežusiam humanitarinę pagalbą, karo metu vykusiam į Alytaus miestą partnerį Kremenčuką ir priėmusiam gyventi pabėgėlius iš Ukrainos. Nuo pirmųjų karo valandų S. Ivoška apgyvendino 32 ukrainiečius, dalis jų pas šį žmogų gyvena iki šiol.

Šiems išskirtinės nominacijos nusipelniusiems žmonėms įteikti Alytaus miesto savivaldybės medaliai.

Alytaus metų apdovanojimų statulėles alytiškiams įteikė išskirtiniai žmonės – Alytaus miesto garsinantys sportininkai, verslo atstovai, Alytaus miesto garbės piliečiai –Alytaus dekanas, Šv. Angelų Sargų parapijos klebonas Arūnas Užupis, AB „Kauno grūdai“ vykdomasis direktorius Remigijus Veikalas, Alytaus miesto garbės pilietis, sveikuolis Vytautas Mockevičius, parolimpietis Donatas Dudzys ir kiti.

Šventinio vakaro metu Alytaus miesto teatro scenoje be jau minėtų atlikėjų pasirodė Vakarė Jarmalavičiūtė, Andra Kavaliauskaitė ir Vladislav Onyshchenko, Alytaus jaunimo centro šokių studijos „Vakarė“ šokėjos.

Generalinis šio  renginio rėmėjas – akcinė bendrovė „Kauno grūdai“, viena didžiausių maisto produktų gamybos bendrovių Lietuvoje, kurios istorija siekia 130 metų.  Savo greitai paruošiamų produktų ir ekstruduotų pašarų gamyklas Alytuje turinti bendrovė priklauso vienai didžiausių Baltijos šalių regiono žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupių „Linas Agro Group“, vykdančiai savo veiklą visoje gamybos grandinėje nuo laiko iki stalo. Jau daugiau nei du dešimtmečius Alytuje veikianti bendrovė siekia aktyviai įsilieti į miesto kultūrinį, socialinį gyvenimą, kurti tvirtus saitus su Alytaus bendruomenėmis.

Kiti renginio rėmėjai:  UAB „Šventė Jums“ ir AB „MV group Production“ „Alitos“ gamykla.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *