Varėnos krašte dėl politinių postų varžosi devynios politinės jėgos, aštuoni kandidatai į mero postą

Varėnos rajone į savivaldos rinkimus iš viso pretenduoja 262 kandidatai, 9 politinės jėgos, iš kurių du politiniai komitetai. Į mero kėdę pretenduoja aštuoni kandidatai. Tiesa, Varėnoje iš savivaldos rinkimų buvo išbraukti trys Laisvės ir teisingumo partijos nariai, vienas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos narys ir vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys. Ar jie bus grąžinti į politinį ringą, netrukus paaiškės.

Po maksimalų (50)  skaičių sąrašuose Varėnoje surinko Lietuvos socialdemokratų partija ir politinis komitetas „Drauge su Jumis“.

Socialdemokratai į merus iškėlė Varėnos rajono savivaldybės tarybos narį, opozicijos lyderį Povilą Saulevičių. Antrasis sąraše – Varėnos rajono savivaldybės tarybos narys Martynas Katelynas,  trečiasis – Varėnos rajono savivaldybės tarybos narys, ilgametis Varėnos rajono meras Vidas Mikalauskas, ketvirtasis – Varėnos rajono savivaldybės tarybos narys  Algis Miškinis, penktoji – Varėnos rajono savivaldybės tarybos narė Angelė Malinovskienė.

Politinis komitetas „Drauge su Jumis“ kandidatu į merus iškėlė dabartinį Varėnos rajono merą Algį Kašėtą. Antroji sąraše – Vilma Miškinienė, trečias – Saulius Ivanauskas, ketvirtas – Alvydas Verbickas, penkta – Rasa Kačiurinienė.

35 asmenis Varėnos rajono savivaldos rinkimų sąraše turi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Šios partijos kandidatas į Varėnos rajono merus – Edvinas Grikšas. Antrasis sąraše – Marijonas Čapkovskis, trečias – Ąžuolas Kuprys, ketvirtas – Jaunius Grikšas ir penktas – Dalius Lukminas.

34 kandidatai į tarybą yra politinio komiteto „Atsigręžkime į žmogų“ sąraše. Kandidatė į merus – Rita Severinienė. Antroji sąraše – Jovita Samauskienė, trečias – Juozas Samauskas, ketvirta – Ina Žarkovskienė,  penkta – Virginija Stanevičienė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratų sąraše – 26 pavardės. Kandidatas į merus – Giedrius Samulevičius. Antrasis sąraše – Marius Karkauskas, trečias – Vilius Petraška, ketvirtas – Kęstutis Kaupinis, penktas – Jeronimas Karašauskas.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąraše – 25 kandidatai į tarybą. Kandidatė į mero kėdę – Danguolė Miškinienė. Antras sąraše – Virginijus Varanavičius, trečia – Inga Navickė, ketvirtas – Vincas Žydelis, penktas – Virginijus Bučinskas.

Darbo partijos sąraše – 16 kandidatų į tarybą. Kandidatas į Varėnos  rajono mero kėdę – Remigijus Bugailiškis. Antras sąraše – Valdas Kibirkštis, trečia – Akvilė Andriulionienė, ketvirtas – Jaronimas Bučionis, penkta – Vidutė Putienė.

Kandidatas į Varėnos  rajono mero kėdę – Remigijus Bugailiškis. Sąrašo penketuko nuotraukų partijos atstovai nepateikė.

Laisvės ir teisingumo partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščionių šeimų sąjungos sąrašuose yra po 13 asmenų.

Laisvės ir teisingumo partijos kandidatas į merus – Marius Juškevičius, sąraše įrašytas trečiu numeriu. Pirmuoju numeriu įrašytas Almantas Juškevičius, antroji – Lina Balkūnienė, ketvirta – Gabrielė Kačėnaitė, penktas – Juozas Amšiejus.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščionių šeimų sąjunga kandidato į merus nekėlė ir kol kas informacijos apie sąrašo penketuką bei jų nuotraukų partijos atstovai nepateikė.

Kokių daugiau pavardžių pretenduoja  į Varėnos rajono savivaldybės tarybą informacijos rasite: https://www.rinkejopuslapis.lt/asmenys-sarasai52.

Vienas komentaras apie “Varėnos krašte dėl politinių postų varžosi devynios politinės jėgos, aštuoni kandidatai į mero postą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *