Frakcijos „LVŽS Sprendimai ir atsakomybė“ pareiškimas

Praėję  metai buvo sunkūs visos Lietuvos ir Alytaus žmonėms. Per šiuos metus  produktai, kasdienės prekės pabrango 20-30 proc., o elektros energija ir kai kurie maisto produktai netgi kartais.

Padidėjusios kainos ir alytiškių uždarbis lemia didesnį miesto biudžetą. Šiemet į biudžetą miestiečiai sumokės net 10 mln. daugiau negu pernai. Mes, frakcijos „LVŽS Sprendimai ir atsakomybė“ nariai, reikalavome, kad šis biudžeto padidėjimas būtų naudojamas miesto įstaigose dirbantiems ir ugdymo, globos ir socialines  paslaugas mūsų vaikams, seneliams ir neįgaliesiems  teikiantiems darbuotojams, kadangi darželiuose, mokyklose, neformalaus ugdymo ir socialinių paslaugų centruose dirbančių ir betarpiškai paslaugas teikiančių darbuotojų atlyginimai nepasiveja kainų augimo. Mažėjantis realus šių darbuotojų atlyginimas turi tiesioginę įtaką paslaugų kokybei ir efektyvumui.

Deja, miesto mero vadovaujami socialdemokratai kartu su konservatorių frakcija  yra parengę ir teikia biudžetą, kuris orientuotas ne į visų įstaigų darbuotojų atlyginimų didinimą, bet į perteklinių ir nereikalingų pastatų įsigijimą ir eksploataciją, o atlyginimų didinimas užtikrinamas tik jų partijų valdomoms Alytaus įstaigoms ir jų vadybininkų bei vadovų algų didinimui. Į mūsų pasiūlymus komitetuose ir bendruose posėdžiuose nebuvo atsižvelgta.

Dėl aukščiau išvardintų priežasčių, reikalaujame:

  1. Su Alytaus miesto biudžeto projektu supažindinti miesto bendruomenę paaiškinant, kaip bus naudojami jų sumokėti pinigai.
  2. Paaiškinti, kodėl atlyginimai darbuotojams didėja tik kai kuriose įstaigose ir daugiausiai vadovaujančiam personalui.
  3. Biudžetą miesto taryboje svarstyti tik po išsamaus ir visapusiško aptarimo su Alytaus miesto bendruomene.

Frakcijos seniūnas Sigitas Leonavičius

Bus apmokėta iš Alytaus miesto savivaldybės tarybos „LVŽS Sprendimai ir atsakomybė“ frakcijos lėšų. Užs. Nr. 2023-01-26/02.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *