Iš Alytaus rinkimų ringo eliminuota Darbo partija: varžytis lieka tik kandidatas į merus

Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu, Alytuje iš rinkimų ringo dėl daugumos kandidatų nepateiktų biografijų eliminuojamas visas Darbo partijos sąrašas. Teisingai duomenis pateikė tik keturi sąraše buvę kandidatai, tačiau jų neužtenka reikalingam minimaliam sąrašo skaičiui, kad jis galėtų dalyvauti rinkimuose. Dabar merų rinkimų fronte lieka tik Darbo partijos kandidatas į Alytaus mero pareigas.

Kaip tikino Alytaus miesto rinkimų komisijos pirmininkė Dalia Jezukevičienė, Alytuje iš rinkimų VRK sprendimu dėl tos pačios priežasties buvo pašalintas ir vienas socialdemokratų sąrašo kandidatas. Dabar Alytuje socialdemokratai į rinkimus eina su 53 kandidatais.

Alytaus rajono rinkimų komisijos pirmininkės Jolitos Gruzinskienės teigimu, Alytaus rajone iš rinkimų eliminuotas tik vienas socialdemokratų partijos sąraše buvęs kandidatas. Jis Alytaus rajone nebuvo deklaravęs gyvenamosios vietos. Dabar partija Alytaus rajone eina su 40 asmenų sąrašu.

Druskininkuose iš savivaldos rinkimų išbrauktas visas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašas. Dėl mero posto kovoti lieka tik šios partijos kandidatas į Druskininkų merus. Dar du kandidatai išbraukti iš Tautos ir teisingumo sąjungos sąrašo.

Lazdijuose iš rinkimų pašalintas vienas asmuo iš Darbo partijos dėl nepateiktos biografijos.

Varėnoje iš savivaldos rinkimų išbraukti trys Laisvės ir teisingumo partijos nariai, vienas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos narys ir vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys.

Birštone iš savivaldos rinkimų išbrauktas vienas Lietuvos socialdemokratų sąjungos narys.

Prienuose krenta visas Tautos ir teisingumo sąjungos sąrašas, du demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatai, du Krikščionių sąjungos ir vienas Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas.

Kokį sprendimą priims partijų, iš kurių sąrašų buvo eliminuoti kandidatai, atstovai, kol kas nėra žinoma, tačiau neatmetama tikimybė, kad jie kreipsis į teismą.

Per visą Lietuvą Vyriausioji rinkimų komisija į  savivaldos rinkimus neregistravo maždaug pusės tūkstančio asmenų. Dalis politikų nepateikė privačių interesų, turto, pajamų deklaracijų, dalis nepateikė savo nuotraukų bei biografijų. Iš viso pareiškinius dokumentus savivaldos rinkimams pateikė 14 079 asmenys.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks šių metų kovo 5 d.

Daugiau informacijos apie išbrauktus asmenis iš sąrašų galima rasti čia:

https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/8bc53c5496a611edb55e9d42c1579bdf

Vienas komentaras apie “Iš Alytaus rinkimų ringo eliminuota Darbo partija: varžytis lieka tik kandidatas į merus

  1. komisija į savivaldos rinkimus neregistravo maždaug pusė tūkstančio asmenų – turi būti : pusės tūkstančio asmenų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *