Naujos kadencijos tarybos rinkimuose nedalyvauja šeši Alytaus politikai: jaučiasi nusivylę

Artėjančiuose savivaldos rinkimuose iš dabartinės Alytaus miesto tarybos nedalyvaus šeši politikai. Daugumą jų vienija bene tas pats argumentas – nusivylimas politika ir taip, kaip ji vykdoma.

Tarybos nario mandato nebesieks Skaistė Ulčickaitė, į šią besibaigiančią kadenciją išrinkta su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, vėliau politikė dėl vidinių nesutarimų paliko šią frakciją taryboje ir perėjo į socialdemokratų frakcijos gretas.

„Nežinau, visko buvo daug. Nesu patenkinta dabartine kadencija, nusivyliau politika. Nusprendžiau politikoje padaryti pauzę. Toliau save realizuosiu versle, ką dariau ir iki šiol. Niekada nesakau niekada, gyvenimas dar parodys, ar kada nors sugrįšiu į politiką“, – sakė S. Ulčickaitė.

Tarybos nario kėdėje kitą kadenciją jau nebeišvysime ir socialdemokrato Edmundo Čečėtos. Jis teigė yra nusivylęs šios kadencijos darbu.

„Nepavyko pasiekti užsibrėžtų tikslų. Labiausiai širdį skauda dėl LEZ (Laisvoji ekonominė zona – aut. past.). Pradžia lyg ir buvo gera, deja bet per ketverius metus nepasistūmėjome šiuo klausimu nė per žingsnį. Man liūdna, kai matau, kad šimtu procentų dar neveikiančiame Marijampolės LEZ žmonės randa darbą ir į jį važinėja iš kitų savivaldybių.

Dėl to esame visi kalti, visų ambicijos buvo, tik vienų didesnės, kitų mažesnės, nesusitarėm. Iš dalies kalta ir pati politinė rinkiminė sistema, kai meras renkamas kaip vienmandatininkas. Anksčiau merą rinkdavo taryba ir buvo lengviau. Tada demokratijos buvo daugiau, o dabar įkaitais tampa patys savivaldybės gyventojai, nes politikai nesusitaria“, – kalbėjo E. Čečėta.

Jis patikino, kad socialdemokratų sąraše likti planuoja. Šiuo metu E. Čečėta dirbti  važinėja į Lazdijų rajoną, kur vadovauja Šven­te­že­rio mo­kyk­lai. Tiesa, ar liks gyventi Alytuje, jis taip pat neskubėjo tvirtinti, esą nebūtina prisirišti prie vieno miesto.

Į politiką jis sugrįžtų tik tuo atveju, jeigu keistųsi rinkimų įstatymai.

„Man patinka tai, ką dabar darau ir manau, kad to užtenka“, – sakė E. Čečėta.

Alytaus politinėje padangėje artėjančiuose savivaldos rinkimuose nebelieka visuomeninio rinkimų komiteto „Alytaus piliečiai“. Du darybos nariai – Vilija Ramanauskienė ir Vytautas Jastremskas – toliau politikoje dalyvauti planų neturi.

„Mūsų sąrašo nebelieka. Nematau toliau prasmės ir apskritai gyvenimas ne ta kryptimi veda. Niekada neketinau politiko vaidmenyje pasilikti ilgai. Niekada negali žinoti, kur pasisuks gyvenimas, tačiau artimiausiu metu tikrai neturiu planų dalyvauti politikoje. Tokia, kokia ji yra Alytaus mieste, mane labai nuvylė. Čia smėliadėžė, o ne politika. Man nepriimtini nei toks bendravimo būdas, nei sprendimų priėmimas kaip vyksta dabar – postaliniai susitarimai, balsų pardavinėjimai. Kiek kartų keitėsi koalicija? Ką galima dėl miesto nuveikti, jeigu čia daug kam labiau reikia dėl savęs nuveikti?“, – retoriškai klausė V. Ramanauskienė.

„Nebenoriu dalyvauti politikoje. Kol kas jaučiu nusivylimą tuo, kas vyko šioje kadencijoje. Nematau perspektyvos. Žmonės labiau pasiduoda nuomonės formavimo įtakai, neanalizuoja, nesigilina, kas vyksta politikoje iš tiesų. Toliau džiaugsiuosi gyvenimu ir liksiu versle. Šansą sau grįžti palieku, nes sakoma, kad nereikia spjauti į šulinį, kurio vandenį gali tekti kažkada gerti. Jau buvau sau pasakęs „niekada“, tačiau teko atsiprašyti. Tad sakau, kad kol kas darau pertrauką politikoje“, – sakė V. Jastremskas.

Dalyvauti savivaldos rinkimuose neplanuoja ir Asta Pilypaitė, mandatą gavusi kaip „Už Alytų“ atstovė. Tiesa, konkretesnių priežasčių kol kas ji neįvardijo.

Ateinančioje kadencijoje tikrai nebepamatysime ir Danutės Remeikienės, kuri šioje tarybos kadencijoje taip pat atstovavo „Už Alytų“ gretas. Kol kas, siekiant pasikalbėti apie priežastis, su šia politike susisiekti nepavyko.

8 komentarai apie “Naujos kadencijos tarybos rinkimuose nedalyvauja šeši Alytaus politikai: jaučiasi nusivylę

  1. Čia ceciulščinos rezultatas. Mero neturėjom. Turėjom influencerį be kompetencijų

  2. Taip ir nesuprato ką veikė taryboje. Ne tik jie vieni ten tokie. Rimtų tarybos narių, gebančių užtikrint miesto intereso viršenybę prieš kitus interesus, nėr šioj taryboj. Ir būsimai kadencijai rikiuojami ne geresnės kokybės. Alytiškiai nereiklūs politikams, kad atitikt aukštus politikams keliamus reikslavimus, todėl renkas į valdžią ponus, Be kurių malonių dauguma darbo vietų per savivaldą neišlaikytų. Vietoj rinkimų, pramogų parodijos.

  3. Suprato Ramanauskienė su Jastremsku, jog neturi šansų būti išrinkti, tai ir atsirado nusivylimas…Kažkodėl ankščiau nenusivylė, kai visu būriu Pilietininkai lėkė į rinkimus. Ir ką jie gero nuveikė? Ogi nieko. Galvojo ir vėl bus išrinkti – alytiškei ne kvailiai, paliko juos už borto. Kas tam judėjime buvo – tuščiagarbiai. Todėl ir pasiųsti užmaršties šiūkšlynan.

    1. Ramanauskienė ir Jestremskas garbingi piliečiai. Ne parsidavėliai kokie ir perbėgėliai. Protingi žmonės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *