Alytaus BOLT vairuotojai organizuoja streiką: skundžiasi pavogtomis Kalėdomis ir labdaringu darbu

Penktadienį Alytuje išsikviesti pavėžėjimo paslaugos tiekėją BOLT bus misija neįmanoma, mat vairuotojai organizuoja streiką dėl jų netenkinančių darbo sąlygų ir darbo užmokesčio dydžio.

„Mieli klientai, atsiprašome už nepatogumus gruodžio 30 d., tačiau toliau dirbti už centus negalime!“, – tokia žinute socialiniame tinkle Facebook dalijasi BOLT vairuotojai.

Kitame skelbime, kviečiančiame BOLT vairuotojus streikuoti, rašoma, kad vairuotojai turi šeimas, kurioms turi parnešti pinigų, išlaikyti, dirbti bet kokiomis sąlygomis, neatsižvelgiant į riziką, pavojingas oro sąlygas. Vairuotojai siekia, kad BOLT vadovybė pradėtų labiau gerbti vairuotojus, o ne tik kelti mokesčius.

Susirašinėjimų skiltyje skelbiama, kad prie streiko Alytuje planuoja prisidėti bent trys-keturios dešimtys BOLT vairuotojų.

Susisiekus su vienu iš BOLT vairuotojų, jis sutiko plačiau pasidalinti savo patirtimi, tačiau viešai skelbti vardą ir pavardę atsisakė (vardas, pavardė redakcijai žinomi).

„BOLT vairuotoju dirbu kiek rečiau, turiu dar ir kitos veiklos. Man tiesiog gaila savo nuosavo automobilio, kuris yra ganėtinai brangus. Dauguma klientų net nežino, kad tai yra nuosavi automobiliai. Daug problemų sukelia daugikliai, kai kainos pulsuoja, keičiasi kas dvi minutes. Tai labai supriešina keleivius su vairuotojais, kurie kaltinami apiplėšinėjimu. Iš tikrųjų kainų tarifai turėtų būti stabilūs, o ne nuolat keistis.

Mes dirbame pagal individualią veiklą ir dar nuo tos sumos, kuri mums lieka BOLT atskaičius 20 proc. nuo kiekvieno keleivio, turime susimokėti atvirkštinį PVM mokestį atbuline tvarka ir dar kitus priklausančius mokesčius. Atmetus visus mums užkrautus mokesčius, mums lieka vos 30-40 proc.

Ką jau kalbėti apie automobilio nusidėvėjimą, išlaikymą, dvigubą draudimą, valymą cheminiu būdu, kai klientai pridergia, gedimų taisymą ir reikalavimo kas pusmetį praeiti techninę apžiūrą vykdymą ir t.t.?

Be to, tenka patirti ir klientų užgauliojimų, pasitaiko ir agresyvių išpuolių, apgaulingų iškvietimų, iš kurių turime nuvykti ir grįžti atgal už savo pinigus.

Gaunasi taip, kad kartais tenka dirbti tiesiog labdaringais tikslais, kai kitos taksi įmonės tuos pačius atstumus veža už trigubai didesnę kainą“, – kalbėjo vairuotojas.

Jis papasakojo ne vieną istoriją, kai iš klientų už atliktą paslaugą išsireikalauti pinigų tekdavo ir su policijos pagalba.

Kitas vairuotojas tikino, kad BOLT pavogė iš jo Kalėdas.

„BOLT vairuotojai gavo pranešimus, kad daugiklis per šventes bus iki 2,5 karto. Deja… Pirmąją Kalėdų dieną išėjau dirbti su gera nuotaika, tačiau, kuo toliau, tuo labiau, nuotaika bliuško. Visi pavežimai – už paprastos dienos kainą, be jokių daugiklių. Kai kurios kelionės su daugikliais, bet tikrai ne 2,5 karto. Per darbadienį pravažiavau apie 14 valandų ir viso daugiau kaip 350  km. Ir ką gi, aš, uždirbau?!?! Per visą tą laiką, jei neklystu, kelionių su 2,5 daugikliu, gavau gal vos tris keliones. Naktį per Kalėdas, kai visoje užsakymo zonoje buvau vos vienas teikiantis paslaugą, vežti teko už standartinę kainą kaip paprastą dieną. Užmiestis, naktis, Kalėdų šventės. Paleidžiu klientą ir gaunu 5,10 Eur už kelionę!!!  Kitą užsakymą teko priimti Kaune, o aš priverstas vežti už standartinę kainą,  kai kiti mieste su daugikliais „renkasi“ eurus.

Gaunu dar vieną užsakymą. Grįžtu aplink į Kauną, per apledijusius kelius, vietinės reikšmės, nes nėra galimybės apsisukti šalia magistralės, kad važiuočiau atgal. Rodo 25 km iki Kauno… Kuo toliau, tuo labiau pykau ant Bolt. Jaučiausi, kaip koks asilas, net gėda buvo į keleivius pasižiūrėti. Jie turbūt galvojo, koks skurdžius turi būti, kad per Kalėdas už monetas, už paprastos dienos kainą vežiotų. Tada susipratau, kad Bolt IŠ MANĘS PAVOGĖTE KALĖDAS!!!“, – taip situaciją  naujienų portalui „Dzūkijos veidas“ nušvietė kitas BOLT vairuotojas.

Naujienų portalas „Dzūkijos veidas“ socialinio tinklo pagalba susisiekė su BOLT atstovybės vadovu Andriumi Pacevičiumi, kad jis turėtų galimybę pateikti komentarą apie susiklosčiusią situaciją, tačiau kol kas atsakymų iš vadovo redakcija kol kas nesulaukė.

Vienas komentaras apie “Alytaus BOLT vairuotojai organizuoja streiką: skundžiasi pavogtomis Kalėdomis ir labdaringu darbu

  1. Atsakymo ir nesulauks nes jie lobsta o apie vairuotojus net nepagalvoja. Komisinis kazkoks kosmosas. Kaip kitose platformose yra tik 10%. Ir atvirštinio nereikia moket. Komisinis 10% tiek forus tiek etransport.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *