Tarp geriausių Lietuvos fizinio ugdymo pedagogų – ir alytiškė

Erika Rusonienė (nuotraukoje antra iš kairės). Eitvydo Kinaičio nuotr.

Antradienį Prezidentūroje buvo apdovanoti geriausi Lietuvos fizinio ugdymo pedagogai. Pirmoji ponia Diana Nausėdienė kartu su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidente Daina Gudzinevičiūte ir švietimo, mokslo ir sporto viceministru Linu Obcarsku apdovanojo dešimt geriausių Lietuvos fizinio ugdymo pedagogių. Tarp apdovanotųjų – ir Alytaus Dzūkijos mokyklos fizinio ugdymo pedagogė Erika Rusonienė.

Daugiau kaip penkiolika metų pedagoge dirbanti E. Rusonienė yra aktyvi tiek formalaus, tiek neformalaus sportinio ugdymo veiklose.

Fizinio ugdymo pedagogų apdovanojimai organizuojami dvyliktą kartą. Jau ketvirti metai, kaip konkurse dalyvauja ir laureatais skelbiami taip pat ir ikimokyklinio ugdymo pedagogai.

Pagrindiniai atrankos kriterijai – pedagogų praktinė veikla bei indėlis į vaikų ir jaunimo fizinį aktyvumą, kūno kultūros ir sporto plėtrą. Pasak konkurso organizatorių, vertinant mokytojų indėlį reikšmingos ne tik pergalės Lietuvos mokyklų žaidynėse, bet ir aktyvumas organizuojant renginius, inovatyvių metodų taikymas ugdant jaunąją kartą, darbas su ugdymo įstaigų bendruomenėmis.

Projekto iniciatoriai yra Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacija ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *