Paskelbti Alytaus rajono metų aplinkos tvarkymo konkurso nugalėtojai

Alytaus rajono savivaldybės nuotrauka.

Pasveikinti ir apdovanoti šių metų Alytaus rajono savivaldybės aplinkos tvarkymo konkurso dalyviai, paskelbti nugalėtojai, įteiktas ir specialusis prizas.

Šiemet konkurse buvo 17 dalyvių, aplinką vertino savivaldybės administracijos komisija,  kurios pirmininkas – savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius.

Konkurso nugalėtojai paskelbti prieš savivaldybės tarybos posėdį, dalyvaujant tarybos nariams, savivaldybės vadovams. Meras Algirdas Vrubliauskas padėkojo konkurso dalyviams už gražiai tvarkomą aplinką, įteikė apdovanojimus.

„Garbė jus matyti. Džiaugiuosi, kad savo nuoširdžiu darbu puošiate rajoną. Konkursas vyksta ketvirtą kartą ir įgauna pagreitį. Neabejoju, kad kitais metais bus dar daugiau dalyvių. Gerai, kad žmonės išradingi ir puošia savo namus, sodybas, bendruomenes, gražiai tvarko ūkius, įmonių įstaigų aplinką. Tegul jūsų pavyzdys įkvepia kitus, ir mūsų rajonas gražėja“,– taip konkurso dalyviams kalbėjo ir linkėjo sėkmės meras A. Vrubliauskas.

Visiems Aplinkos tvarkymo konkurso dalyviams įteiktos mero padėkos ir atminimo dovanos. Nugalėtojams – padėkos ir lentelės, kuriose pažymėta, kad jie yra Alytaus rajono savivaldybės Aplinkos tvarkymo konkurso 2022 m. nugalėtojai, taip pat įteikti piniginiai prizai, kurie gali tapti nemažu indėliu į tolimesnį aplinkos tvarkymą.

Konkurso vertinimo komisijos pirmininkas V. Pranskevičius sako, kad įvertinti, kuris iš konkurso dalyvių yra geriausias, buvo nelengva, nes kiekviena teritorija –savaip patraukli ir įdomi, o kiekvienam konkurso dalyviui savas kiemas atrodo gražiausias, nes žmonės deda daug pastangų ir darbo jį sutvarkyti.

Dauguma rajono gyventojų, įmonių, įstaigų, bendruomenių gražiai tvarko aplinką. Joje auginamos įvairiausios gėlės, dekoratyviniai medeliai, formuojamos jų kompozicijos bei formos – nuo tradicinių apvalių iki „karališkų sostų“. Dažnoje sodyboje yra tvenkinys, kuriame žydi lelijos, padaryti nameliai antims, kiemuose įrengtos poilsio pavėsinės. Savivaldybės vadovai dėkoja visiems Aplinkos tvarkymo konkurso dalyviams bei kviečia rajono gyventojus, įmones, įstaigas, organizacijas, kaimo bendruomenes, kaimo turizmo sodybas, daugiabučių namų bendrijas, ūkininkus aktyviai jame dalyvauti ir kitais metais. Gražindami savo namų ar darbo vietos aplinką, kartu gražiname savo kraštą, Lietuvą.

2022 m. Aplinkos tvarkymo konkurso individualių gyvenamųjų namų, sodybų kategorijoje nugalėtojais tapo Jūratė ir Mindaugas Bagdonai, gyvenantys Pivašiūnų seniūnijos Karkliniškių kaime. Ūkininkų kategorijoje geriausiais pripažinti Rūta ir Gediminas Ruminai, gražiai tvarkantys sodybą Alovės seniūnijos Kalesnykų kaime. Įmonių, įstaigų, organizacijų kategorijoje – Daugų Vlado Mirono gimnazija (direktorius Almantas Jakimavičius).Bendruomenių kategorijoje nugalėtoja tapo  Daugų seniūnijos Pocelonių kaimo bendruomenė „Perkūnkalnis“ (pirmininkė Aldona Jankauskienė). Kaimo turizmo sodybų kategorijos nugalėtoja  – Genės Ciūnienės kaimo turizmo sodyba „Genutės ranča“, esanti Raitininkų seniūnijos Meškasalio kaime.

Specialiu piniginiu prizu apdovanotas Vitas Gudelevičius. Simno seniūnijos Spernios kaime esanti jo namų aplinka  jau sulaukė ne vieno smalsaus keliautojo žvilgsnio, nes yra ypač spalvinga ir primena pasakos namelį.

Alytaus rajono savivaldybės aplinkos tvarkymo konkurse gali dalyvauti įmonės, įstaigos, organizacijos, bendruomenės, daugiabučių namų savininkų bendrijos, individualių gyvenamųjų namų šeimininkai, sodybos, ūkininkai bei kaimo turizmo sodybos.

Kvietimas dalyvauti konkurse skelbiamas antrą–trečią metų ketvirtį. Geriausiai ir gražiausiai tvarkoma teritorija renkama, atsižvelgiant į kiekvieno objekto pagrindinių ir pagalbinių pastatų būklę, mažosios architektūros statinius, teritorijos planavimą, taikomų sprendimų originalumą, želdinių įvairovę ir būklę, privažiavimo kelių, aikštelių, pėsčiųjų takelių įrengimą ir priežiūrą, racionalų teritorijos panaudojimą, švarą, ūkininkų sodybos tvarkingumą, buitinių atliekų tvarkymo ir kitus Aplinkos tvarkymo konkurso nuostatuose patvirtintus kriterijus.

Šiuo konkursu Alytaus rajono savivaldybė siekia ugdyti gyventojų kūrybiškumą, grožio suvokimą, poreikį saugoti ekologiškai švarią ir tvarkingą aplinką, skleisti gerąją aplinkos tvarkymo patirtį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *