Alytaus Jotvingių gimnazijai – STEM mokyklos ekspertės ženklas!

Alytaus Jotvingių gimnazijai – Europos mokyklų tinklo aukščiausia akreditacija STEM srityje – STEM mokyklos ekspertės ženklas!

„Dėkoju visai STEAM komandai ir visiems kolegoms už darbą, pastangas, siekiant aukščiausio įvertinimo!“, – sako Renata Romanovienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Pasak jos, STEAM mokyklos kūrimo istorija gimnazijoje prasidėjo 2015 metais. Lemtingu proveržiu tapo dalyvavimas/ambasadoriavimas Europos mokyklų tinklo „Scientix“ STEM mokyklos ženklo (STEMSCHOOL LABEL) projekte nuo 2019 m.

Šis projektas ir platforma yra skirta skatinti, remti ir padėti mokykloms tobulinti STEM ugdymo veiklas, skatinti ryšius ir bendradarbiavimą su STEM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos ir kitų dalykų) ugdymu suinteresuotomis šalimis už mokyklos ribų, kuriant STEM mokyklą. Kartu su ekspertais mokyklos įsivertina savo veiklą, akredituojasi trims lygiams, tobulina veiklą ir siekia Ekspertės mokyklos ženklo.

Tad kaip atrodo Jotvingių gimnazijos STEAM mokykla ekspertė 2022 m.?

– STEAM mokyklos vadyba ir kultūra – tai auganti vadovų ir mokytojų komanda, aiški ir veiksminga STEAM proveržio strategija. Išoriniai sklaidos garantai – STEAM logotipas, STEAM veiklai skirta internetinė svetainė ir YOUTUBE kanalas.

– STEAM ugdymas turtinamas, kuriamas ir realizuojamas, vadovaujantis šiuolaikinėmis pasaulio ir mokslo tendencijomis, ugdant mokinių XXI a. kompetencijas. Kuriame atitinkamas aplinkas, laboratorijas, kabinetus. Bendradarbiaujame ir mokomės už mokyklos sienų su įvairiausiais partneriais Lietuvoje ir užsienyje.

– STEAM mokytojas formuojasi laisvai tobulėdamas, dalindamasis ir skleisdamas gerąją patirtį mokyklos, miesto, nacionaliniu ir tarptautiniu lygmeniu.

– Mokinių STEAM kompetencijų pažymėjimas – tai originalus pasiekimų įprasminimas, mokinio ateities profilio formavimas.

– STEAM karjera – skiriamas didelis dėmesys profesiniam orientavimui, nes nuo to priklauso, kokiu greičiu bus sprendžiamos žmonių ir globalinės problemos.

– STEAM filosofija – padėti žmogui spręsti problemas – vienijanti filosofija. Kai ji tampa aiški akademinei bendruomenei, belieka turėti aiškią strategiją, kaip tai padaryti.

„Savo patirtį skleisime visiems, kuriems reikia mūsų pagalbos šiame projekte ar tiesiog kuriant savo STEAM mokyklą!“, – rašoma Alytaus Jotvingių gimnazijos pranešime.

Alytaus Jotvingių gimnazijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *