Alytus taupo: mokinių rudens atostogas nuspręsta ankstinti, o šildymą mokyklose paleisti po jų

Šiemet Alytaus mokinius išleisti rudens atostogų buvo nuspręsta anksčiau. Visa tai energetinės krizės akivaizdoje Alytaus miestui padės sutaupyti ir šildymą mokyklose paleisti vėliau.

Pagal ugdymo planą rudens atostogos priklauso visiems mokiniams, kurie ugdomi bendrojo ugdymo mokyklose. Įprastai atostogos vyksta nuo spalio pabaigos ir į mokyklas sugrįžtama jau mirusiesiems pagerbti skirtų dienų. Šiemet jos buvo numatytos nuo spalio 31 dienos iki lapkričio 4 dienos imtinai, tačiau dėl greitai atvėsusių orų nuspręsta atostogas paankstinti ir jas skelbti nuo spalio 17 iki spalio 21 dienos imtinai.

Įstaigos turi teisę atostogų laiką koreguoti atsižvelgiant į įvairias situacijas. Rugsėjo pabaigoje vyko švietimo įstaigų vadovų pasitarimas, kuriame buvo aptartos elektros, vandens, šilumos taupymo galimybės.

„Nusprendėme, kad vienas iš taupymo būdų galėtų būti paankstintos mokinių rudens atostogos, o šildymą patalpose įjungti jau tik po mokinių atostogų. Anksčiau taip ir būdavo, kad tik po mokinių rudens atostogų mokyklos pradėdavo šildymo sezoną, bet šiemet vėsesni orai atėjo ganėtinai anksti. O taupyti norisi, tačiau svarbu išlaikyti higienos normas dėl temperatūrų patalpose. Manome, kad artimiausiu metu pranešami šiltesni saulėti orai leis šildymo kitą savaitę dar nejungti“, – situaciją paaiškino Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Rimvyda Ališauskienė.

Ji pabrėžė, kad dėl šildymo įjungimo sprendžia kiekvienos įstaigos vadovas, esą tai priklauso nuo temperatūrų patalpose.

Kol kas, R. Ališauskienės tikinimu, mokyklų vadovai tvirtino, jog oras patalpose šiuo metu atitinka higienos normos reikalavimus.

Alytus šildymo sezono pradeda jau nuo ateinančio pirmadienio ir pirmiausia pagal poreikį šildyti bus pradėti darželiai.

Vienas komentaras apie “Alytus taupo: mokinių rudens atostogas nuspręsta ankstinti, o šildymą mokyklose paleisti po jų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *