Tradicinės „Mero arbatėlės“ metu – apie miesto tvarkymą ir socialinius reikalus

Pasivaišinti arbata, paragauti saldumynų ir pabendrauti su Alytaus miesto savivaldybės meru Nerijumi Cesiuliu ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičiene pirmadienio vakarą Alytaus kultūros centre susirinko kaip niekada daug garbaus amžiaus senjorų.

„Jau kelerius metus iš eilės organizuojame Pagyvenusių žmonių dienai skirtus renginius ir visuomet  į juos norime pakviesti širdyje dar jaunus žmones. Ko gero šiame Kultūros centre jūs šokote, susiradote antrąsias puses, labai greitai gimė vaikai, labai greitai pilnėjo darželiai ir mokyklos, sodinote medžius, sodinote gėlynus ir puoselėjote miestą“, – sveikindamas susirinkusius garbaus amžiaus alytiškius sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Miesto vadovas susirinkusiems išdavė turintis mažą svajonę, kuri, anot jo, ko gero sutampa su daugelio į renginį atėjusių senjorų svajonėmis. „Norėčiau, kad mano vaikai neišvažiuotų iš šio miesto, kad anūkai visuomet būtų šalia ir kai aš būsiu garbingo amžiaus, kad jie man paduotų vandens“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Jau tradicine tapusios „Mero arbatėlės“ metu senjorai miesto vadovams pateikė daug klausimų, susijusių su miesto infrastruktūra ir tvarkymu, kompensacijomis už šildymą, kaimynų daromais viešosios tvarkos pažeidimais, domėjosi sporto ir kito laisvalaikio užimtumo galimybėmis mieste.

Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis pastebėjo, kad daugelis praėjusiais metais vykusios „Mero arbatėlės“ metu senjorų išsakytų prašymų buvo išgirsti: „Prašėte suolelių Sveikatos take –  suoleliai atsirado. Prašėte sutvarkyti viešąsias erdves – atgaivinome fontanus, kuriuose, tikėtina, prausiate kojas po šokių. Atgaivinome net ir „Naktišokius“ miesto „plaščiadkėje“.Iš pradžių į šiuos šokius atėjo septyniasdešimt žmonių, po to – jau šimtas, o dabar joje nebetelpa visi norintys šokti. Mieste pasodinta 10 tūkst. augalų ir jų mes sodinsime dar daugiau“, – nuveiktus darbus senjorams vardijo miesto vadovas .

Pasivaišinę arbatos puodeliu ir pabendravę su miesto vadovais senjorai klausėsi šventinio Edmundo Kučinsko koncerto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *