Savaitgalį užderėjo naujų kandidatų į Alytaus miesto merus

Savaitgalį užderėjo naujų kandidatų į Alytaus miesto merus. Savo kandidatą jau išsirinko Tėvynės sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Alytaus skyrius. Juo tapo Andrius Jučas. O Lietuvos regionų partiją Alytaus miesto mero rinkimuose atstovaus Laura Radzevičiūtė. Iš viso Alytaus mieste jau žinomi keturi kandidatai.

Po kitų atsisakymo – vienintelis kandidatas

Visuotinis TS-LKD Alytaus skyriaus susirinkimas įvyko sekmadienį. Jo metu buvo svarstomas klausimas dėl kandidato į Alytaus miesto merus iškėlimo jau kitų metų pavasarį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

Kandidatūrą kėlė trys politikai – Andrius Jučas, Povilas Labukas ir Vytas Jazepčikas, tačiau pastarieji du savo kandidatūras atsiėmė, tad kandidatą konservatoriai išsirinko vieningai.

„Nuo šiandien iki 2023 m. kovo 5 d. TS-LKD Alytaus miesto skyrius suteikė man tokią atsakomybę. Rinkimai yra toks metas, kai turi gyventojams atsiskaityti, ką esi nuveikęs, kokie iššūkiai laukia, todėl nusimato intensyvus, bet tuo pačiu ir įdomus laikotarpis.

Rinkimų nelaimi vienas žmogus, tam reikalinga komanda, kuri dirba išvien, todėl artimiausiu metu bursime žmones, kurie nebijo iššūkių ir tuos, kurie savo darbais yra žinomi mūsų mieste bei nori savo laiką ir patirtį skirti savivaldai.

Šiandien džiaugsmas, o rytoj prasideda maratonas. Tikiuosi tempas ir finišas bus geras“, – sekmadienį po visuotinio partijos Alytaus skyriaus susirinkimo socialiniame tinkle komentavo A. Jučas.

Į mero postą politikė taikysis po kitos partijos sparnu

Savo kandidatus į savivaldybių merus praėjusį penktadienį išsirinko ir Lietuvos regionų partija (iki 2021 m. buvusi Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP)). Partijos pirmininkas nuo 2021 m. birželio tapo Jonas Pinskus.

Visuotinis partijos susirinkimas buvo organizuotas Raseinių rajone. Alytaus mieste kandidate į merus buvo išrinkta Laura Radzevičiūtė.

Susisiekus su politike, šį faktą ji patvirtino.

„Visų pirma jaučiu didelę atsakomybę prieš tuos alytiškius, kurie mane palaiko ir vertina mano darbus. Neslėpsiu, apsvarstymų tikrai buvo labai rimtų ir net tokių, kam man to reikia ir ar iš viso to reikia. Galutinai apsisprendžiau, kai vienas gerai žinomas alytiškis, kuris, beje, stebi visus tarybos posėdžius, man tiesiai šviesiai pasakė – „Laura, kas daugiau jeigu ne tu sugebėsi padaryti tvarką mieste.“

Lietuvos Regionų partijos Alytaus skyriaus pirmininkas Kęstutis Daukšys pasiūlė mane kandidate į meres. Mano kandidatūrą palaikė visas Alytaus skyrius vienbalsiai. Kadangi puikiai žinau Alytaus miesto aktualijas, džiaugsmus ir rūpesčius, daug bendrauju su žmonėmis, jaučiu jų palaikymą, sutikau“, – sakė L. Radzevičiūtė.

Jeigu laimėtų rinkimus, ji žada būti miesto „gaspadore“.

„Tiesiai šviesiai pasakysiu, mūsų miestas valdomas blogai. Asmeniškai manęs netenkina situacija, kaip skirstomi miesto biudžeto pinigai, kaip dėliojami miesto infrastruktūros prioritetai, kaip organizuojami darbai.

Alytiškiai tikrai nori pokyčių, realių pokyčių, o ne tik gražiai aprašytų tuščių pažadų su skambiomis frazėmis ir išdailintomis nuotraukomis.

2019 metais tapau miesto tarybos nare. Visą šią kadenciją pagrindinis mano tikslas buvo įsigilinti į miesto problemas ir bandyti jas spręsti. Dauguma mano iniciatyvų, idėjų buvo blokuojamos, todėl be to, kad teikiau daug tarybos sprendimų projektų, kartu ir stebėjau aplinką, balsavau tik už tuos projektus, kurie, mano nuomone, buvo reikalingi miestui ir priešinausi pinigų švaistymui, įgyvendinant „fix“ idėjas, kurios pasibaigdavo niekuo.

Nemėgstu tuščių kalbų, todėl ir pažadų lengvai nedalinu. Kalbant su žmonėmis dažnai girdžiu, kad žmonės nori mero „gaspadoriaus“.

Jeigu laimėčiau rinkimus, tikrai galiu pažadėti daug daug atsakingai dirbti, kad miestas būtų valdomas ūkiškai, pasveriant kiekvieno euro panaudojimo reikalingumą, nes miesto biudžeto pinigai yra ne mero, ne tarybos narių, o visų alytiškių, žmonių pinigai, todėl juos skirstyti reikia ne tik sąžiningai, bet ir ūkiškai, prasmingai“, – tikino L. Radzevičiūtė.

Ji 2019 metų savivaldos rinkimuose taip pat buvo kandidate į Alytaus miesto merus, tačiau po Lietuvos centro partijos sparnu. Tada L. Radzevičiūtė buvo išrinkta į šios savivaldybės tarybą. Šios partijos nare ji buvo nuo 2016 metų.

2004-2014 ji buvo Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžio narė.

Iki šiol buvo žinomi tik du kandidatai

Anksčiausiai savo kandidatą į Alytaus miesto merus artėjančiuose savivaldos rinkimuose išsirinko ir paskelbė Alytaus socialdemokratai. Dar praėjusių metų gruodį daugumos balsų persvara juo išrinktas dabartinis Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis. Konkurentų renkant kandidatą jam nebuvo.

Šių metų gegužės mėnesį kandidatus į kai kurių savivaldybių merus pasitvirtino ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Kandidatu į Alytaus miesto merus tapo Seimo narys Robertas Šarknickas.

7 komentarai apie “Savaitgalį užderėjo naujų kandidatų į Alytaus miesto merus

  1. Jei tokiu būdu taryboj daro tvarką net tarybos posėdžio metu kolegoms ištraukinėdama balsavimo korteles- vadinas būtent tokios tvarkos reikia Alytuj. Kažkas žiauriai šaipos iš Alytaus…

  2. Kur šita moteriškė lupasi???TEISIAMA!!! ne už bet kà, o už dokumentù klastojimà , bei parašo padirbimà… miestiečiai , būkite budrūs , neapsigaukite!!!

  3. jeigu jau liaudiškai,tai gaspadorius yra tik vyriškos giminės, o moteriškai giminei analogiškas pavadinimas GASPADINĖ,tai pas tokià gaspadinę baisu sėst prie stalo, nes gali ir apnuodyt!

  4. Padavė vergam lėlininkų-manekenų lygį, kur nei vienas net nedrysta prabilt apie mero-tarybos kompetencijų strategijas. Kiek paskolų ir strategijos per es paramą mažint kad nekraut naštos dabarčiai ir ateičiai, dėl pilnai miesto labui neišnaudotų pramonės parko ir aerodromų potencialų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *