Tris plaukimo veteranų čempiono titulus Europoje iškovojęs alytiškis įrašytas į rekordų knygą

Šių metų rugpjūčio 28 – rugsėjo 4 dienomis Romoje vykusiame Europos vandens sporto šakų veteranų čempionate dalyvavęs plaukimo meistras, atstovaujantis Alytaus sporto ir rekreacijos klubą „Dzūkijos vandenis“, Sigitas Katkevičius skynė čempiono titulus ir pasiekė savo amžiaus grupės Europos rekordą.
Alytaus Stasio Kudirkos ligoninės gydytojas jau seniai garsina Alytų įvairaus rango plaukimo varžybose, tačiau šis čempionatas sportininkui buvo ypatingai sėkmingas.
Rugpjūčio 30 dieną startavęs 100 m. krūtine rungtyje Sigitas nuotolį įveikė per 1 min. 20,08 sek. ir aplenkęs 21 dalyvį tapo Europos čempionu. 31 d. dieną startavęs sudėtingoje 200 m kompleksinio plaukimo rungtyje pasiekė 2min. 43,08 sek. ir antrą kartą tapo šių metų Europos čempionu. O rugsėjo 01 dieną startavęs 200 m krūtine rungtyje aplenkė 16 dalyvių ir pasiekęs savo amžiaus grupės Europos rekordą – 2 min 58,90 sek., trečią kartą įrašė savo vardą, mūsų miestą ir atstovaujamą klubą Europos plaukimo čempionatų istorijoje.
Šios pergalės pasiektos daugiamečiu sistemingu tikslo siekimu, geromis treniruočių sąlygomis miesto baseine. Tačiau anksti dėl techninių kliūčių užsidarius baseinui sportininkui teko ruoštis čempionatui Kauno, Varėnos, Druskininkų baseinuose. Žinant Sigito Katkevičiaus atsidavimą pamėgtai sporto šakai belieka pasveikinti plaukimo meistrą su pasiektais rezultatais ir laukti naujų didelių pasiekimų Lietuvos Europos ir Pasaulio plaukimo takeliuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *