Sportiškiausiais Lietuvos miestas Alytus sudomino šalies penkiakovininkus

Alytaus miesto savivaldybės nuotraukos.

Trečiadienį Alytaus miesto savivaldybėje lankėsi Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius, sportininko karjerą šiemet baigęs 35 metų Justinas Kinderis ir jo buvęs treneris Dalius Strazdas.

Susitikimo su miesto vadovais metu J. Kinderis išreiškė norą Alytuje rengti šiuolaikinės penkiakovės sportininkus. Penkiakovės federacija Alytų mato kaip neišnaudotą miestą su visą tokiam rengimui tinkama infrastruktūra ir sportiškais žmonėmis.

„Mūsų federacija siekia investuoti į vaikus ir jaunimą, o tai galime padaryti šį sportą populiarinant regionuose. Šiuo metu šiuolaikinės penkiakovės sporte vyksta pokyčiai – vietoje žirgų sporto po Paryžiaus olimpinių žaidynių bus įvedama nauja sporto šaka – ekstremalus bėgimas su kliūtimis. Manome, kad tai padės lengviau ruošti sportininkus, nes sporto bazė bus lankstesnė, nereikės tam turėti žirgyno. Federacija taip pat prisidėtų ir skirdama trenerį, prireiks ir kitų mieste esančių trenerių pagalbos, taip pat bus ieškoma finansavimo, o dalį sporto inventoriaus suteiktų federacija“, – sakė jos generalinis sekretorius.

Alytaus miesto savivaldybės mero Nerijaus Cesiulio teigimu, į savivaldybę ateina daugelio šakų atstovai prašydami infrastruktūros, patalpų, finansavimo ar panašių dalykų.

„Alytus turi daug pasiekusių sportininkų, esame gavę ir sportiškiausio miesto Lietuvoje titulą. Penkiakovės Alytuje dar niekad nebuvo, todėl džiaugiamės, kad šios sporto šakos plėtrai jus domina mūsų miestas, esame atviri. Norime, kad kuo daugiau jaunimo sportuotų, o ir erdvių tam turime“, – kalbėjo N. Cesiulis.

Penkiakovininkai išreiškė norą jau kitais metais pradėti šios sporto šakos sportininkų rengimą, tačiau prieš tai bus atliekami namų darbai: žiūrima, ar toks sportas sudomintų jaunuosius alytiškius, kokios infrastruktūros trūksta, kuo gali prisidėti federacija, kalbamasi su įvairių sporto šakų treneriais Alytuje, kaip jie galėtų prisidėti prie sportininkų paruošimo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *