Varėnos rajone paskelbta ekstremali situacija: liūtys padarė žalos ūkininkų pasėliams

Asociatyvi rinkosaikste.lt nuotr.

Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje buvo nutarta Varėnos rajone paskelbti ekstremalią situaciją dėl per didelio kritulių kiekio padarytos žalos ūkininkų pasėliams. Visame rajone sunaikinta daugiau nei 10 ha pasėlių.

Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas, Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas atkreipė dėmesį, kad dabartinė situacija rajono ūkininkams kelia nerimą, nes neįvažiuojama į laukus nušienauti pievų, javus užpuolė ligos.

Žemės ūkio ir kaimo reikalų skyriaus vedėjas Irmantas Laniauskas informavo, kad gegužės mėnesį iškrito 118 mm kritulių, daugiametis gegužės mėn. vidurkis – 61 mm; birželio mėn. – 132 mm kritulių, daugiametis birželio mėn. vidurkis – 65 mm; per du dešimtadienius liepos mėn. iškrito 110 mm kritulių, daugiametis vidurkis – 88 mm.

I.Laniauskas pažymėjo, kad kol kas neaišku, ar dėl liūčių pavyks nukulti javus, nušienauti ir sutvarkyti šieną pašarams.

Ekstremali situacija dėl liūčių padarytos žalos jau anksčiau buvo paskelbta Pakruojo, Prienų ir Kaišiadorių rajonuose. Mūsų rajone ekstremali situacija įsigaliojo nuo liepos 26 d. 15 val.

Varėnos rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *