Lenkijos taurės finaliniame etape savo jėgas pasitikrino ir alytiškiai

Alytaus sporto ir rekreacijos centro nuotr.

Kališo mieste (Lenkija) vyko atviras tarptautinis kanupolo turnyras – Kališo taurė ir kartu vyko Lenkijos taurės finalinio etapo varžybos. Jose dalyvavo Alytaus sporto ir rekreacijos centro jaunimo U-21 (Alytaus SRC-AVJRK) ir vaikų U-14 komandos.

Pirmą kartą tokio lygio varžybose dalyvavo vaikų iki 14 metų komanda, sudaryta iš Alytaus SRC-VJRK ir Daugų MSM sportininkų. Mūsų jaunieji baidarininkai treniruotes lanko tik nuo lapkričio mėnesio. Jiems buvo labai gera proga pasitikrinti, ką išmoko. Vaikai rungtynes pradėjo pergale, tačiau kitose grupės rungtynėse patyrė du pralaimėjimus ir grupėje liko treti. Kitą dieną alytiškiai tęsė kovą dėl 5–7 vietos. Pirmose rungtynėse mūsų jaunieji sportininkai patyrė pralaimėjimą, o antrose rungtynėse pavyko iškovoti pergalę. Galutinėje įskaitoje mūsų komanda užėmė šeštąją vietą. Komandoje žaidė Nojus Sukackas (komandos kapitonas), Paulius Dabravolskas, Aivaras Jonauskas, Matas Šoliūnas, Emilis Jakavonis, Martynas Gecevičius, Deividas Karpis ir Vakaris Sukackas. Komandos treneriai Kęstutis Dambrauskas ir Rimas Sukackas.

Alytaus jaunimo U-21 komanda dalyvavo I stipriausioje divizijoje, kurioje žaidė 10 komandų iš Lenkijos ir Lietuvos. Jos buvo paskirstytos į dvi grupes po penkias komandas. Alytaus jaunimas grupėje vienas rungtynes sužaidė lygiosiomis ir patyrė tris pralaimėjimus. Toliau alytiškiai tęsė kovą dėl aštuntosios vietos. Antrą dieną mūsų sportininkai lygiosiomis sužaidė su Varšuvos antrąja komanda ir antrose rungtynėse 3:2 nugalėjo varžovus iš Katovicų. Iškovota aštuntoji vieta. Jaunimui tai buvo labai geros ateities pamokos, kovojant stipriausioje grupėje. Mūsų komandą sudarė Marius Čekanauskas (komandos kapitonas), Marius Kiškiūnas, Vilius Gecevičius, Mindaugas Diksa, Mantas Selvianis, Nojus Serkovas ir Kajus Kašelionis, komandos treneriai Kęstutis Dambrauskas ir Rimas Sukackas. „Pirmą dieną mūsų sportininkams sunkiai sekėsi susikaupti, tačiau antrą dieną komandos žaidimas jau buvo daug brandesnis, o tai davė geresnį rezultatą“, – džiaugėsi komandos treneris K. Dambrauskas.

Alytaus sporto ir rekreacijos centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *