Alytaus rajone – nė vieno šimtuko, rezultatai – prastesni nei pernai

Alytaus rajono savivaldybės vicemerė Dalia Kitavičienė sako, kad dauguma egzaminų šiemet laikyta labai panašiai kaip Lietuvos vidurkis, bet prasčiau nei praėjusiais metais. Alytaus rajono savivaldybės ir svietimonaujienos.lt/Renatos Česnavičienės nuotraukų koliažas.

Alytaus rajono savivaldybėje abiturientams laikyti brandos egzaminus šiemet sekėsi kiek prasčiau nei praėjusiais metais. Didžiausiu iššūkiu, kaip ir visoje Lietuvoje, rajono abiturientams buvo matematikos egzaminas, kurio neišlaikė 38 procentai jį laikiusiųjų, o aukštų rezultatų (86-100 balų) negavo nė vienas mokinys. Deja, bet šiemet Alytaus rajone nėra nė vieno šimtukininko. Apie brandos egzaminų rezultatus pasakojo Alytaus rajono savivaldybės vicemerė Dalia Kitavičienė.

Kaip Alytaus rajono abiturientams sekėsi laikyti matematikos egzaminą? Kiek iš viso laikė šį egzaminą, kiek iš jų neišlaikė?

62 rajono abiturientai laikė matematikos egzaminą. Neišlaikiusiųjų procentas panašus kaip ir Lietuvoje – 38 proc., bet neišlaikymo procentas yra geresnis/žemesnis nei kitose panašiose ar periferinėse savivaldybėse.

Kiek Alytaus rajone buvo išlaikiusių matematiką aukščiausiu balu, kiek – itin aukštais balais (86-99)?

Taip išlaikiusiųjų neturime.

Kurių Alytaus rajono gimnazijų abiturientams šis egzaminas sekėsi geriausiai?

Kol kas pagal mokyklas egzaminų rezultatų jokiais pjūviais nevertinome, nes vertinti norime, kiek įmanoma, objektyviai, o tam reikia laiko. Mokyklose abiturientai labai įvairiai rinkosi egzaminus, todėl šiandien kol kas ankstyva ir netikslinga vertinti tik pagal kriterijų, kiek neišlaikė arba kiek išlaikė aukščiausiu balu. Stengiamės to nedaryti iškart po rezultatų paskelbimo, kuomet daug emocijų.

Kaip Alytaus rajono mokiniams sekėsi laikyti kitus brandos egzaminus?

Galima sakyti, kad dauguma egzaminų laikyta labai panašiai kaip Lietuvos vidurkis, bet prasčiau nei praėjusiais metais. Vieni tokie kaip jau paminėta matematika ar chemija bei fizika, kuriuos pasirinko vos po kelis mokinius, kiek prasčiau nei Lietuvos vidurkis, tačiau, pavyzdžiui, geografija ar rusų kalba išlaikyta geriau. Lietuvių kalba, kaip ir visoje Lietuvoje, savivaldybėje vyrauja balas „gerai“. Nors anglų kalbos egzaminą dauguma rajono abiturientų išlaikė gerai, tačiau vertinant bendrus rezultatus šis egzaminas rajone išlaikytas prasčiau nei praėjusiais metais ir prasčiau nei Lietuvos vidurkis.

Kiek iš viso Alytaus rajone šiemet yra visų brandos egzaminų šimtukų? Iš kurių mokyklų?

Šiemet šimtukų neturime.

Kiek abiturientų šiemet baigė Alytaus rajono mokyklas?

109 abiturientai.

Vienas komentaras apie “Alytaus rajone – nė vieno šimtuko, rezultatai – prastesni nei pernai

  1. Jei tokie rezultatai, tai mokyklas ramia galva galima uždaryti. Kam švaistyti Algio pinigučius🤣

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *