Alytuje – vienas matematikos šimtukininkas, o neišlaikiusiųjų skaičius – per 35 procentus

Antradienį paaiškėjo valstybinio matematikos brandos egzamino rezultatai, kurių prognozės apie milžinišką neišlaikymo mastą pasitvirtino, tačiau, pakoregavus vertinimo taškus, padaugėjo šimtukininkų. Alytaus mieste matematikos šimtuką gavo vienas abiturientas, o neišlaikiusiųjų skaičius perkopė 35 procentus.

„Nors ir buvo daug nerimo tiek abiturientams, tiek tėvams, tiek mokytojams, bet, pasirodo, įmanoma buvo surinkti ir šimtą balų. Mieste turime vieną šimtuką, kurį gavo Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos abiturientas.

Taip pat turime šešis abiturientus, kurie matematikos brandos egzaminą išlaikė itin aukštais balais nuo 86 iki 99 balų.

Liūdna, kad Alytaus mieste 149 abiturientai šio egzamino neišlaikė. Tai sudaro 35,22 proc. Lietuvoje šis rodiklis siekia 35,41 procentą“, – apie matematikos brandos egzamino rezultatus pasakojo Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Rimvyda Ališauskienė.

Taip pat ji atkreipė dėmesį, kad brandos egzaminus laiko ir Alytaus profesinio rengimo centro abiturientai, tad atsispindi ne tik keturių miesto gimnazijų, bet ir šios mokyklos rezultatai.

„Žinoma, situacija nėra džiuginanti ir turėsime ieškoti sprendimų, kad matematika pradėtų žengti į gerėjimo pusę“, – kalbėjo R. Ališauskienė.

Brandos egzaminų rezultatai skirstomi į keturis lygius: nuo 16 iki 35 balų, nuo 36 iki 85, nuo 86 iki 99 ir 100 balų. Objektyviai įvertinti, kurios mokyklos abiturientams matematikos egzaminas sekėsi geriausiai ir blogiausiai būtų sudėtinga ir dėl skirtingo jį laikiusiųjų skaičiaus kiekvienoje įstaigoje.

Šimtą matematikos egzamino balų šiemet surinko vienintelis abiturientas iš Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos. Į 86-99 balų skalę pateko trys abiturientai į iš Alytaus šv. Benedikto gimnazijos, vienas – iš Putinų gimnazijos ir du – iš Alytaus Jotvingių gimnazijos.

Pagrindinis lygmuo – nuo 36 iki 86 balų. Didžiausias procentas priklauso Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijai, po jos – Alytaus Jotvingių gimnazijai, Alytaus šv. Benedikto gimnazijai ir Putinų gimnazijai.

Jau yra paskelbti visi brandos egzaminų rezultatai, tačiau dar atliekama bendra Alytaus miesto analizė ir rezultatai paaiškės kiek vėliau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *