Alytiškių iniciatyvos – Jazminų parkas

Vidzgirio mikrorajone šalia Sveikatingumo tako ir prekybos centro esančioje erdvėje siūloma įkurti Jazminų parką ir taip išsaugoti esamus natūralius vandens tvenkinius.

Iniciatyvos autorės Inos Budrienės teigimu, šią teritoriją supa keturi takai, kuriais vaikštinėja mamos su vaikais, senjorai, kitokio amžiaus miesto gyventojai, tačiau šalia takų esanti infrastruktūra nusutvarkyta. Čia apleisti tvenkiniai, šlapia pieva, o ir ne vietoje įrengta šunų dresavimo aikštelė. Vaikštančių srautai dideli, todėl norisi gražios aplinkos.

Siūloma išvalyti esamus tvenkinius, apželdinti jų pakrantes, perkelti į kitą vietą minėtą dresavimo aikštelę. Siūloma suaugusiems ir vaikams įrengti sūpynes, sutvarkyti apšvietimą, pastatyti papildomų suoliukų, dviračių stovus, šiukšliadėžes bei įrengti interaktyvų fontaną.

Taip pat čia būtų pasodinti jazminai, hortenzijos ir kiti augalai.

Iniciatyvų projekte dalyvauja ir mažųjų iniciatyvų kategorijos projektas:

  1. Šviesos sodas (22 įmontuojamų foto projektorių dėka su skirtingomis vizualizacijomis sukurti šviesos instaliacijas Žaliojoje g., Dailidės ež. pakrantėje ar Miesto sode)

Balsavimas už projektus vyksta iki birželio 15 d. čia: https://bit.ly/3wEdTcL

Balsuoti gali visi Alytuje registruoti gyventojai nuo 16 metų  vieną kartą atiduodant po vieną balsą už kiekvieną abiejų kategorijų projektą, nurodant savo vardą, pavardę, gimimo datą ir adresą. Šie duomenys, nurodyti balsavimo metu, bus naudojami tik balsuojančiam asmeniui identifikuoti ir patikrinti, kiek kartų asmuo balsavo, tačiau jie nebus skelbiami viešai.

Tam, kad didžioji iniciatyva būtų įgyvendinta ji turi surinkti mažiausiai 1 proc. Alytuje gyvenančių žmonių balsų, o mažoji – 0,5 proc.

Primename, kad laimėjusios iniciatyvos bus įgyvendintos savivaldybės biudžeto lėšomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *