„Dzūkijos vandenys” įrengė naują geriamojo vandens fontanėlį

Alytiškių ir miesto svečių pamėgtų geriamojo vandens fontanėlių gretas papildė naujas, jau aštuntasis fontanėlis. Jis įrengtas Nemuno g. esančioje prieplaukoje. Kaip ir iš kitų, iš naujojo fontanėlio tai pat galima ne tik atsigaivinti tiesiai iš čiaupo trykštančiu vandeniu, bet ir pagirdyti savo augintinius, bei prisipilti vandens į gertuves.

Vieno šiltojo sezono metu alytiškiai ir miesto svečiai iš vieno geriamojo vandens fontanėlio suvartoja apie 15 kubinių metrų vandens. Vienas kubinis metras vandens kainuoja 0,69 ct.
Iš požeminių gręžinių tiekiamo Alytaus vandens kokybė nuolat tikrinama, todėl tokį vandenį gerti saugu ir sveika.

Be to, taip taupomos lėšos ir tausojama gamta, juk pirkti vandenį buteliuose, ypač plastikiniuose, tikrai neatsakinga.

Bendrovė „Dzūkijos vandenys“ džiaugiasi, galėdama prisidėti prie to, kad Alytus būtų patogesnis jo gyventojams, patrauklesnis miesto svečiams.

Šiuo metu Alytuje įrengtos viešo geriamojo vandens gertuvės Žaliojoje ir A. Baranausko gatvėse, Senamiesčio skvere, Rotušės aikštėje, prie Mažosios Dailidės ežero, dvi Jaunimo parke.
Bendrovė „Dzūkijos vandenys“ geriamojo vandens fontanėlius įrengė visose miesto mokyklose, didesnėse iš jų ir ne po vieną – iš viso mokyklose įrengta per 30 geriamojo vandens fontanėlių.
Dar vienas fontanėlis įrengtas Alytaus profesinio rengimo centre, po vieną – Alytaus kolegijoje ir jos padalinyje Seirijų g. Trys geriamojo vandens fontanėliai įrengti Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje, du – Alytaus poliklinikoje.

Bendrovės „Dzūkijos vandenys“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *