Motinos diena Alytaus rajone – su mama vienuole ir šeima su daugybe „A“

Jau šiandien – Motinos diena. Visi skubame pas savo mylimiausias ir geriausias mamas, močiutes. Joms dovanosime gėles, savo dėmesį, meilę ir šilumą. Ši diena – viena iš brangiausių švenčių kiekvienam žmogui, nes Motinos širdis – beribė, ji dalina meilę ir šilumą, dvasios ramybę ir džiaugsmą.

Mama gali tapti ne tik tada, kuomet susilauki savo kūdikio, bet ir tada, kai priglaudi šeimos netekusį našlaitį, neatsakingų tėvų paliktą vaiką, kai suteiki jam namus, saugią rytdieną.

Alytaus rajone turime nuostabių mamų, jomis reikia džiaugtis, apie jas kalbėti, iš jų – mokytis gerumo.

Mama – vienuolė!

Sonata Marčiulionytė užaugo katalikiškoje šeimoje, matė besimeldžiančius savo tėvus, jų pastangas ir  norą padėti kitiems. Dar ankstyvoje jaunystėje ji suprato, kad tai ir yra kelias, kuriuo jai lemta keliauti. 1988 m. įstojusi į Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Vargdienių seserų kongregaciją,  S. Marčiulionytė buvo paskirta į Rumbonių vienuolyną, čia gyvena iki šiol.

„Rumbonyse supratau, kokia plati ir reikalinga apaštalavimo dirva. Atvykusi čia sutikau besidarbuojančias dvi seseris vienuoles, kurios stengėsi pasirūpinti beglobiais vaikais“, – pasakoja vienuolė Sonata. Pamažu ir ji pati įsitraukė į šią veiklą, priglaudė prie širdies daug nelaimingų vaikų.

„Nesu jų biologinė mama, bet man jie visi – savi, jie – mano šeima“, – taip apie globotinius atsiliepia mama vienuolė. Tad nenuostabu, kad ir ji iš savo vaikų sulaukia labai daug meilės, gražių žodžių, padėkų.

„Motinos dieną visuomet sulaukiu nuoširdaus dėmesio, jaučiuosi esanti svarbi ir mylima. Man  malonu, kad ryšys su globotiniais išlieka paprastas ir nuoširdus. Visi jaučiamės tarsi viena šeima. Jie čia sugrįžta kaip į  namus“, – džiaugiasi sesuo Sonata.

Šeima, kurioje daug A raidžių

Angelės Aguonienės šeima – išskirtinė. Namuose šiuo metu klega 4 mažamečiai, jų sesė – tuoj baigs gimnaziją, jau  abiturientė.  Vyriausias brolis jau gyvena atskirai nuo tėvų.

Klausite, o kuo gi išskirtinė ši šeima? O gi tuo, kad visų šeimos narių vardai prasideda iš A raidės!

„Norėjome skambių, nesunkių vardų, derančių prie pavardės. Pirmiesiems vaikams vardus buvo lengva sugalvoti, bet vėliau net ir varžybas organizuoti norėjome, kad išrinktume vardą mažiausiai dukrytei“ , – prisiminimais dalindamas juokiasi A. Aguonienė.

„Turime tris berniukus, tris mergaites, 3 „Au“ ir 3 „Ai“ vardų pradžias, ir visi vardai turi po 3 skiemenis. Toks pasirinkimas kai kada pridaro juokų ir galvosūkių. Pavyzdžiui, vienu metu užregistravus kelis vaikus pas šeimos gydytoją, ateina žinutė tik su inicialais – A. Aguoniui, A. Aguonytei. Va, tada sėdžiu ir pati suku galvą, apie kurį iš vaikų čia rašoma. Bet taip tik smagiau“, – šypsosi mama Angelė.

Visi šiuose namuose – iš A raidės: mama – Angelė, tėtis – Arūnas, vaikai – Aurimas, Aivaras, Augustas, Airida, Austėja, Aistėja.

Sutuoktiniai Aguoniai abu yra kilę iš didesnių šeimų, giminėje visuomet buvo ne po vieną vaiką.

Gausi šeima dažnai susiduria su iššūkiais, bet mama sako, kad gyvenimą palengvina disciplina, savarankiškumo skatinimas, bendrų svajonių, tikslų turėjimas ir jų siekimas.

„Motinos diena man visa ypatinga ir linksma. Namuose visą dieną pilna šurmulio, juoko, klegesio. Visi aplankome ir savo mamas, močiutes. Gaila, kad kai kurių jau esame netekę, joms uždegame atminimo žvakutę“, – sako A. Aguonienė.

Angelė teigia būtent iš vaikų išmokusi turėti  savo tikslų, svajonių, todėl nepabūgo vėl pradėti  mokytis. Moteris šiuo metu lanko Daugų technologijų ir verslo mokyklą, siekia įgyti naują specialybę.

„Man mokslas – tai investicija į save. Labai džiaugiuosi, kad turiu tokia galimybę ir kad turiu savo vaikus, mylimą vyrą, kurie visuomet mane padrąsina“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *