Paramą Ukrainai organizuojantis Alytaus Lions moterų klubas: „Darykime gerus darbus kartu!“

Alytaus Lions moterų klubas kviečia prisidėti prie paramos Ukrainos žmonėms ir gerus darbus daryti kartu.

Balandžio 8 dieną, 18 val. Alytaus miesto teatre vyks spektaklis „Tylėja“. Paremti karo talžomos Ukrainos žmones galima įsigyjant pakvietimus į šį spektaklį.

Surinktos lėšos už pakvietimus bus pervestos Lvivo Lions klubui, su kuriuo palaikomas tiesioginis ryšys ir kurie tikslingai panaudos jiems perduotus pinigus.

Kvietimo kaina (parama) – 15 eurų. Darykime gerus darbus kartu!

Paramą Ukrainai organizuojantis Alytaus Lions moterų klubas kviečia į jautrų Alytaus miesto teatro režisierės Andros Kavaliauskaitės statytą spektaklį „Tylėja“, kuris pasakoja apie jaunos dvynių motinos istoriją.

Vienąnakt nevilties pagauta moteris išrėkia: „Viešpatie, sustabdyk visa tai. Maldauju. Jeigu viskas ir toliau taip, bijau, kad pati jį savo rankomis uždusinsiu!“.

Kitąryt nubudusi, žvilgteli į laikrodį ir pamato, jog laikas sustojęs. Įsiklauso. Įtartinai tylu. Juk šiuose namuose to nebuvo nuo pat dvynių gimimo. Aplink sūnų nėra. Įeina į vaikų kambarį – ten taip pat tyku, o ant stalo raštelis: „Pailsėk, kelias dienas. Kajus pabus su manimi. Kai jausi, kad gali kalbėti, paskambink“.

Nubėga į Au kambarį – tyla. Žvilgteli į jo slėptuvę būdą – tuščia.

Nuo tos akimirkos Tylėja suklūsta: „Nejaugi naktinis šauksmas nepaskendo tyruose? Bet kodėl ji daugiau nieko nepamena? Kas nutiko? Ar tikrai nutiko? Kur Au? Kodėl vos tik pradėjus kalbėti, vietoje esamojo laiko pasisako būtasis? Kas jį palaidojo? Ar tai tik sapnas, mėginantis ją prakalbinti, kad pagaliau visa, kas metų metus nutylėta, būtų išgirsta? Išpažinta?

„Tylėja“ – švelniai aštri, rūgščiai karti, bet tuo pat metu skaidri ir iki virpulio trapi, šiuolaikinė odė mamai, dvelkianti nepagražinta realybe, kurioje gyvena autizmo sutrikimo paliestos šeimos.

„Spektaklis jokiu būdu neatspindi visos realybės, jo tikslas – ne šokiruoti, ne protestuoti, ne ieškoti kaltų, o supažindinti visuomenę su tuo, prieš ką kartais savo (ir ne tik) noru liekame kurti, akli ir abejingi. Spektakliu nesiekiama įrodinėti savų tiesų, juo norima padėkoti VISOMS PASAULIO MAMOMS, kurios vis tik atrado, atranda savyje milžiniškų jėgų ir su begaline meile (kad ir klupdamos, klysdamos, bet išlikdamos kartu) augina mus – VISOKIUS“, – mintimis apie monospektaklį dalijasi režisierė Andra Kavaliauskaitė. „Turiu pripažinti, kad tai jautriausia ir brangiausia, ką iki šiol esu sukūrusi. Man pačiai. Tai daugiau nei monospektaklis. Bet tą norint pajausti, reikia jame susitikti. Atviriems ir pasiruošusiems išgirsti kitą. Ne teisti, ne kritikuoti, ne gailėti ir gailėtis, o …“.

Spektaklis rekomenduojamas visiems būsimiems tėvams, esamiems tėvams ir kiekvienam, kuris pasiruošęs atviram, apnuogintam susitikimui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *