Alytus oficialiai nutraukė bendradarbiavimą su Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos miestais partneriais

Ketvirtadienį vykusiame Alytaus miesto tarybos posėdyje Alytaus miestas oficialiai nutraukė bendradarbiavimą su buvusiais Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos miestais partneriais.

Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė, kad dėl Rusijos Federacijos agresijos prieš Ukrainą ir Baltarusijos Respublikos pagalbos šiai agresijai būtų nutraukti bendradarbiavimo ketinimų protokolai ir bendradarbiavimo sutartys su Petrozavodsko miestu (Karelijos Respublika, Rusijos Federacija), Lydos ir Smurgainių rajonais ir Gardino miestu (Baltarusijos Respublika).

Sprendimą nutraukti bendradarbiavimo ryšius su minėtose šalyse esančiais miestais partneriais tarybos nariai priėmė dar vasario mėnesio pabaigoje vykusio skubaus Alytaus miesto savivaldybės tarybos narių pasitarimo metu, oficialus sprendimas dėl bendradarbiavimo ryšių nutraukimo priimtas šį ketvirtadienį.

Nuo šiol keturi Rusijos Federacijos ir Baltarusijos miestai yra išbraukiami iš Alytaus miestų partnerių sąrašo ir su šiais miestais nutraukiamas bet koks bendradarbiavimas. Apie šį sprendimą minėtose užsienio šalyse esančių miestų partnerių vadovai yra informuoti raštu.

Alytaus miestų partnerių sąrašas trumpėja – jame iš dvidešimt dviejų iki šio buvusių miestų liko aštuoniolika Ukrainoje, Lenkijoje, Latvijoje, Danijoje, Norvegijoje, Prancūzijoje, JAV, Japonijoje ir kitose pasaulio šalyse esančių miestų partnerių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *