SEL iš eterio šalina ir regioninės radijo stotys

„Yra gyvenime situacijų, kai negalima apsimetinėti ir kiekvienas kūrėjas, išreikšdamas savo poziciją vienu ar kitu klausimu, turi prisiimti atsakomybę“, – įsitikinęs asociacijos prezidentas Liudas Ramanauskas.

Regioninės radijo stotys iš savo grojaraščių šalina Selo atliekamus muzikos kūrinius. Šį sprendimą Lietuvos regioninių radijo stočių asociacija priėmė po skandalingo Selo pasisakymo apie įvykius Ukrainoje.

„Yra gyvenime situacijų, kai negalima apsimetinėti ir kiekvienas kūrėjas, išreikšdamas savo poziciją vienu ar kitu klausimu, turi prisiimti atsakomybę“, – įsitikinęs asociacijos prezidentas Liudas Ramanauskas. „Jau ne kartą Egidijus Dragūnas savo elgesį ar savo prieštaringą poziciją mėgino pridengti įvairiais pasiteisinimais, kad vėliau klausytojai vėl rinktųsi į jo koncertus. Reikia padėti tam tašką. Nors dažnai galima išgirsti, kad kultūrą nuo politikos reikia atskirti, tačiau būna atvejų, kai to padaryti neįmanoma. Pastarųjų dienų įvykiai Ukrainoje būtent tokie. Mūsų pozicija aiški – Selo kūrybos mūsų radijo stočių eteryje nebus“.

„Šiandieniniai įvykiai Ukrainoje  įpareigoja ir kelia itin didelius reikalavimus viso likusio pasaulio žmonių atsakomybei: įsivertinti savo poelgius, pasverti kiekvieną ištartą žodį“, – savo poziciją deklaruoja Kauno regioninės radijo stoties TAU direktorius Audrius Kepežinskas. „Radijas TAU, įvertinęs atlikėjo SEL viešus pasisakymus, nemato galimybių palikti šio kūrėjo dainas savo eteryje ir nuo šiandien nebegros SEL muzikos. Nekaltų žmonių žūtys niekada negali būti pateisintos. Palaikome Ukrainos tautą ir jos didvyrius: „SLAVA UKRAINI!“

Lietuvos regionių radijo stočių asociacija vienija dvylika radijo stočių Kaune, Alytuje, Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje, Marijampolėje, Utenoje, Tauragėje, Druskininkuose, Biržuose, Plungėje ir Mažeikuose,

LRRSA vadovas Liudas Ramanauskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *