Alytus nutraukia bendradarbiavimą su Rusijos ir Baltarusijos miestais, laukiama pirmųjų karo pabėgėlių

Šeštadienį Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis sušaukė neeilinį Alytaus miesto tarybos narių pasitarimą, kuriame vienbalsiai buvo nuspręsta nutraukti bendradarbiavimą su miestais partneriais esančiais Rusijoje ir Baltarusijoje. Taip pat skirti papildomą humanitarinę pagalbą miestui partneriui Kremenčiukui (Ukraina).

„Šiuo metu jiems labai trūksta elektros generatorių, būtiniausių karo medicinos priemonių, neštuvų, turniketų, žgutų ir t.t. Ačiū tarybos nariams už Vienybę!“, – žinią socialiniame tinkle pranešė Alytaus miesto meras N. Cesiulis.

Alytus jau laukia ir pirmųjų karo pabėgėlių iš Ukrainos. Tam miestas intensyviai ruošėsi ir visą penktadienio vakarą bei šeštadienį.

\

Alytaus kultūros centre įkurtame pabėgėlių registracijos centre jau įrengtos migracijos departamentui skirtos darbo vietos, nukreipiamieji ženklai, surinkta 200 lovų, paruošti miegmaišiai ir šilti apklotai. Vaikams paruoštas ir žaidimų kampelis.

Pasiruošta ir maisto davinių tiekimui. karo pabėgėliai iš Ukrainos čia apsistoti galės iki 72 valandų.

Taip pat bėgantiems nuo karo žmonėms alytiškiai aktyviai siūlo apgyvendinimo vietas, telkiamos savanorių pajėgos. Šiuo metu jau užsiregistravo 250 savanorių ir 32 alytiškių šeimos yra pasiruošusios pas save į namus priimti ukrainiečių šeimas.

Šiuo metu registracijos centre jau budi žmonės. Pirmųjų karo pabėgėlių iš Ukrainos atvykstant autobusais jau laukiama vėlų šeštadienio vakarą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *