Dzūkijos Kalėdos: kiek lėšų joms skyrė savivaldybės?

Jau visose Pietų Lietuvos savivaldybėse suspindo Kalėdų žiburiai, pagrindinės aikštės pasipuošė žaliaskarėmis, o kalėdinių renginių maratonas jau įsivažiavo. Kiek šiais metais savivaldybės kalėdiniam laikotarpiui skyrė pinigų iš biudžeto?

Kasmet viešoje erdvėje ne tik organizuojami gražiausių eglių rinkimai, bet ir skaičiuojami pinigai, skirti eglių puošimui ir kalėdinio laikotarpio programoms.

Iš Pietų Lietuvos savivaldybių didžiausią pinigų sumą eglutės papuošimui šiemet skyrė Alytus, kartu su eglės įžiebimo švente iš Neringos savivaldybės perėmęs kultūros sostinės regalijas. Už eglutės ir miesto papuošimo ir nupuošimo darbus iš biudžeto buvo skirta 24 tūkst. eurų, o viso kalėdinio laikotarpio renginiams dar skirta 46,5 tūkst. eurų. Taigi, bendra Alytaus kalėdiniam laikotarpiui skirta suma su eglės ir miesto papuošimu viršija 70 tūkst. eurų.

Alytaus miesto savivaldybės nuotrauka.

Antroje vietoje – Druskininkų savivaldybė, kuri visam kalėdiniam laikotarpiui su miesto puošimu ir renginių programa šiemet skyrė apie 70 tūkst. eurų.

Druskininkų kultūros centro nuotr.

Toliau rikiuojasi Alytaus rajonas, kuris visoms 11 seniūnijų Kalėdiniam laikotarpiui iš viso išdalijo apie 30 tūkst. eurų.

Alytaus rajono savivaldybės nuotr.

Birštonas Kalėdų eglės puošimui šiemet skyrė vos 6 tūkst. eurų, o renginių maratonui prireiks dar apie 10 tūkst. Taigi, iš viso Kalėdoms Birštonas šiemet planuoja išleisti apie 16 tūkst. eurų.

Birštono turizmo informacijos centro nuotr.

Lazdijų rajonui visam kalėdiniam laikotarpiui šiemet užteko vos 15 tūkst. eurų, o kukliausia suma – vos 12 tūkst. eurų – išsivertė Varėnos rajonas, tęsiantis tradiciją kasmet puošti gyvą, gyventojų dovanotą Kalėdų eglę.

Lazdijų rajono savivaldybės nuotr.
Varėnos eglutė. © Romas Sadauskas – Kvietkevičius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *