Rajone – daugiabučio namo statybos idėjos ir poilsis saloje

Alytaus rajono savivaldybės nuotr.

Alytaus rajono savivaldybės vadovai surengė pasitarimą su savivaldybės įstaigų vadovai, administracijos skyrių vedėjais, kuriame aptarė pasiruošimą  žiemos sezonui, kelių valymo ir remonto,  socialinius, laisvalaikio organizavimo gyventojams klausimus. Meras Algirdas Vrubliauskas atskleidė idėją dėl gyvenamojo būsto plėtros rajone.

Pasitarime dalyvavo mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, pavaduotojas Virgilijus Prasnkevičus.

Anksčiau nei prasidėjusi žiema iškritęs sniegas kol kas rūpesčių rajono keliuose nesukėlė. Pasak savivaldybės Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjo Algirdo Latvio,  kai kurie keliai barstyti smėlio ir druskos mišiniu. Rajono kelius prižiūri įmonės „Ordo“ ir „Gilmera“. Vedėjas prašė seniūnus atkreipti dėmesį į darbo kokybę ir pranešti pastebėjus trūkumus. Taip pat kuo skubiau informuoti apie poreikį valyti, barstyti kelią. Druskos ir smėlio mišinys seniūnijoms bus išvežiotas artimiausiu metu, kol kas kelių dėl iškritusio sniego greideriu lyginti nereikia.

„Žiema mūsų neužklupo netikėtai. Ruošėmės, planavome, todėl  iškritus pirmam sniegui gyventojų nusiskundimų kol kas nebuvo. Apskritai, nepatenkintų kelių priežiūra gyventojų skambučių sumažėjo. Žiemą, jei reikės, kaip ir pernai, į pagalbą kelius valyti pasitelksime rajono ūkininkus“, – sakė rajono meras A. Vrubliauskas ir padėkojo visiems už atsakingą pasiruošimą kelių priežiūrai žiemą.

Gan anksti iškritęs sniegas šiek tiek pristabdė kelių remonto darbus, tačiau ruošiamasi ateinantiems metams. Seniūnai pakviesti pasitarti su bendruomenėmis, gyventojais iriki gruodžio vidurio pateikti remontuotinių kelių poreikį.

Rajono meras A. Vrubliauskas atskleidė idėją statyti naują daugiabutį Luksnėnų kaime arba Simne. Dar dvi vietos pasiūlytos pasitarime  – Mikalavo ir Alytaus kaimai. „Taigi kviečiu diskusijai, lauksime pasiūlymų ir argumentų“, – sakė rajono meras A. Vrubliauskas.

Pasitarime kalbėta apie medžių pjovimo, kapinių priežiūros, kitus komunalinius darbus seniūnijose, tai pat švietimo, kultūros įstaigose bei jų poreikį kitais metais. Šiuo metu yra atnaujinamas Miroslavo gimnazijos fasadas, jau įvykęs konkursas dėl Butrimonių darželio stogo remonto ir Simno gimnazijos fasado naujinimo.

Seniūnai pasidžiaugė, kad šiemet atlikta labai daug darbų, ypač daug suremontuota kelių. Butrimonių seniūnas Andrius Karlonas gyventojų vardu padėkojo už įrengtą vandentiekį Butrimonių kapinės, Punios seniūnas Gintautas Laukaitis pasidžiaugė, nors ir šiek tiek ne pagal grafiką, bet vykdomais Punios piliakalnio tvarkybos ir baigiamais Punios pagrindinio ugdymo skyriaus remonto darbais, planuojama prieplauka. Krokialaukio seniūnė Gintarė Navickienė jau planuoja kitais metais vasarą visus pakviesti į gyvenvietės salą, kuri tvarkoma ir bus graži poilsio vieta, gyventojų vardu padėkojo už įrengtą vandentiekį kapinėse. Alovės seniūnas Jonas Baliukonis pasidžiaugė, kad jau suremontuotos naujos seniūnijos ir kultūros centro patalpos mokykloje, o Nemunaičio seniūnijos seniūnas Rimantas Avižienis – geru įrengto oras-vanduo katilo šildymu, saulės elektrinėmis ant Meno ir sporto mokyklos skyriau stogo, atnaujintu stadionu. Miroslavo seniūno pareigas einantis Simno seniūnas Vladas Čeponis gyventojų vardu padėkojo už automobilių stovėjimo aikštelę prie seniūnijos, įvažiavimą prie bažnyčios ir parašė įrengti automobilių stovėjimo aikštelę prie kapinių.

Ateinančių metų komunalinių darbų poreikį seniūnai, įstaigų vadovai savivaldybėse administracijai pateiks iki gruodžio vidurio.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *