Lazdijų rajono merė palieka LVŽS ir jungiasi prie Sauliaus Skvernelio komandos

Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė. Luko Marcelio nuotrauka.
Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė ketvirtadienio vakarą oficialiai pranešė besitraukianti iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) gretų ir ketina politinį kelią tęsti su Sauliumi Skverneliu bei įsitraukti į naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigimą. Kartu su ja iš LVŽS traukiasi ir šeši jos politiniai bendražygiai Lazdijų rajono taryboje. Lazdijų skyriaus visuotiniame narių susirinkime 71-as iš 72-jų dalyvavusių narių pritarė išstojimui iš Ramūno Karbauskio vadovaujamos politinės partijos. Iš viso skyriuje yra 118 narių.
„Svarbi diena. Svarbus sprendimas.
Šiais metais prasidėjus Seimo rudens sesijai dešimtis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių pasitraukė iš jos gretų ir įkūrė naują Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“.
Natūralu, kad išmintingi politikai turintys reikiamas kompetencijas, sėkmingą valstybės valdymo patirtį ir drąsos prisiimti atsakomybę ne tik už praeitį, bet ir ateitį – priėmė sprendimą kurti naują politinę jėgą.
Natūralu, ir tai, kad šis sprendimas įpareigoja mus, savivaldybėse dirbančius bendražygius, priimti atitinkamus sprendimus. Šie sprendimai nėra lengvi, tačiau juos priimti ir apie tai informuoti kuo greičiau yra sąžininga tiek rinkėjų, tiek vienos, tiek kitos pusės atžvilgiu.
Koks mano sprendimas?
Tikiu, kad daugeliui nuspėjamas. Taip, aš traukiuosi iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos gretų ir ketinu įsitraukti į naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigimą. Noriu ir lieku dirbti komandoje su tais kolegomis su kuriais pradėjau savo kaip politikės kelią, su kolegomis, kurie nuo pat 2018 m. buvo konstruktyvūs bendražygiai ir dalykiški patarėjai, šiomis aplinkybėmis jie jau yra Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai.
Kodėl toks sprendimas?
Nauja politinė jėga, jos steigimas yra ilgo ir sunkaus kelio pradžia, šis kelias sėkmingai gali būti nueitas tik su patikimais žmonėmis ir pasitikėjimu grįstu bendradarbiavimu. Aš niekada nebijojau drąsių sprendimų, nesirinkau ir nesirinksiu lengviausių kelių. Dėl to renkuosi būti viena iš naujos politinės partijos kūrėjų, renkuosi būti ta, kuri prisidės prie to, kad Lietuvoje pagaliau bus konstruktyviai, pagal aiškią politinę darbotvarkę dirbanti politinė jėga, kuri sieks, kad ambicingi, bet labai reikalingi Lietuvai pokyčiai būtų įgyvendinti.
Ir šiuo atveju, visų pirma kalbu apie realią, o ne deklaratyvią paramą regionams ir savivaldai, socialinės atskirties mažinimą ir realią pagalbą jautriausioms žmonių grupėms, žaliojo kurso įgyvendinimą.
Esu įsitikinusi, kad ne intrigos, kaltinimai, piktos kalbos ir sąmokslo teorijos dabar reikalingos Lietuvai ir mums visiems. Reikalingi konkretūs, skaidrūs, savalaikiai sprendimai ir darbai bei atsakomybę už jų įgyvendinimą prisiimantys lyderiai.
Kalbant apie lyderystę, laiko prabėgo nedaug, tad neabejoju, kad daugelis dar prisimena, kad žemės ūkio viceministre dirbau XVII Ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje, viena komanda buvome ir tuomet, kuomet jis kandidatavo į Lietuvos Respublikos Prezidentus. Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius buvo tas lyderis, kuris pakvietė mane eiti aktyvios politikės keliu, jam vadovaujant Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Vilniaus skyriui buvau jo pavaduotoja. Seimo nariai Lukas Savickas, Vytautas Bakas, Zenonas Streikus ir daugelis naujosios frakcijos kolegų yra tie politikai, kurie man dirbant savivaldoje, net sunkiausiais momentais randa laiko, negaili žinių ir darbo valandų, kad padėtų įveikti net sunkiausius iššūkius bei rasti rajono gyventojams palankiausius sprendimus. Tad neabejoju, kad lyderių nepritruks. Šioje komandoje lieku ir aš.
Ar mano sprendimą palaiko savivaldybės taryboje vienoje frakcijoje su manimi dirbantys 6 tarybos nariai bei dauguma Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Lazdijų skyriaus narių?
Taip, palaiko ir labai nuoširdžiai dėl to džiaugiuosi. Sprendimas tvirtas – išliekame viena komanda, prisiimame atsakomybę ir ryžtingai įsitrauksime į naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigimą. Tai buvo patvirtinta šiandien vakare vykusiame visuotiniame Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Lazdijų skyriaus susirinkime. Mūsų vienybė užtikrins galimybes tęsti pradėtus darbus savivaldoje.
Tikiu, kad artimiausiame tarybos posėdyje, kuris planuojamas š. m. gruodžio 29 d., Lazdijų rajono savivaldybės taryboje bus įsteigta Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“, – teigė A. Miškinienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *