Dzūkijos sostinėje karaliavo baidarių polas

ASRC nuotraukos.

Šeštadienį ir sekmadienį miesto baseine po dviejų metų pertraukos vyko tarptautinis baidarių polo turnyras „Dzūkijos taurė-2021“. Dėl COVID-19 situacijos Lietuvoje ir pasaulyje varžybas vis tekdavo atidėti. Šiose tradicinėse varžybose registravosi Lenkijos, Suomijos, Čekijos, Ukrainos ir Lietuvos komandos. Sportininkai rungtyniavo dviejose amžiaus grupėse. Pirmoje divizijoje – vyrai (10 komandų) ir antroje – jauniai iki 17 metų ir moterys (6 komandos). Varžybų dalyvius pasveikino Alytaus miesto mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė. Ji palinkėjo sportininkams gerų rezultatų, o organizatoriams sklandžiai pravesti varžybas.

Jaunių grupėje dalyvavo šešios komandos. Jungtinė ASRC ir Daugų komanda gerai pradėjo varžybas ir iškovojo pergales prieš Kaniovo vaikinų ir Kališo merginų komandas. Pusfinalyje alytiškiai žaidė prieš Varšuvos bendraamžius. Pusfinalio rungtynėse ASRC-Daugų jaunimas 3:8 patyrė pralaimėjimą Lenkijos sportininkams. Kovoje dėl bronzos medalių alytiškiai susitiko su komanda iš Kališo ir 8:5 iškovojo pergalę bei trečiąją vietą. Turnyro nugalėtojais tapo SET Kaniovo merginų komanda. Jos finale nugalėjo Varšuvos komandą. Jungtinėje ASRC-Daugų komandoje žaidė Mantas Selvianis, Kajus Kašelionis, Modestas Karkauskas, Kajus Raulinavičius, Vilius Gecevičius, Nojus ir Justas Serkovai bei Gabrielė Čepulytė, komandos treneriai Kęstutis Dambrauskas, Rimas Sukackas ir Mantas Atmanavičius.

Stipriausioje vyrų grupėje vyko atkaklios kovos. Pirmąją dieną komandos žaidė grupės varžybas. Alytaus SRC-„Alytus“ sėkmingai pradėjo varžybas. Alytiškiai iškovojo dvi pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą Suomijos komandai. Grupėje užėmė antrąją vietą, pirmi – Melan iš Suomijos. Kitame pogrupyje geriausiai žaidė KS Povišle iš Varšuvos, jie grupėje užėmė pirmąją vietą, antri liko sportininkai iš Prahos. Šios keturios komandos toliau tęsė kovas dėl turnyro nugalėtojo vardo.

Pirmame pusfinalyje susitiko Suomijos ir Čekijos komandos. Sėkmingiau sužaidė suomiai ir 4:2 nugalėjo čekus bei iškovojo teisę žaisti finale. Kitame pusfinalyje alytiškiai žaidė su gerai pažįstamais varžovais iš Varšuvos. Mūsų sportininkai labai susikaupę pradėjo rungtynes, pirmieji pelnė įvartį, užtikrintai valdė žaidimą iki finalinio teisėjo švilpuko ir iškovojo pergalę 6:4 bei teisę žaisti finale.

Finale alytiškiai susitiko su Melan (Suomija). Abi komandos jau turnyre buvo žaidę grupės varžybose iš vakaro, tada pergalę iškovojo suomiai. Finale sėkmingiau pradėjo Suomijos sportininkai, jie pirmieji pelnė įvartį ir pirmą kėlinį laimėjo 3:1. Alytiškiai nesirengė sudėti ginklų ir antrame kėlinyje bandė palenkti žaidimą sau naudinga linkme. Tačiau sėkmė ir patirtis buvo suomių pusėje, jie ir iškovojo sunkią pergalę bei taurę. Antri liko Alytaus baidarininkai, bronzos medalius iškovojo Varšuvos komanda. Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo alytiškis Karolis Latauskas.

Alytaus SRC-„Alytus“ komandoje žaidė komandos kapitonas Karolis Latauskas, Vilius Rasimavičius, Vytenis Licus, Marius Kiškiūnas, Mindaugas Diksa, Kajus Kašelionis ir Marius Čekanauskas. Komanda labai atjaunėjus, patyrusių žaidėjų Karolio, Viliaus ir Vytenio valdoma komanda žaidė labai gerai – užimta aukšta antra vieta turnyre. Jaunimui tai buvo labai geros pamokos tokio lygio varžybose, tuo ir džiaugėsi komandos treneriai Kęstutis Dambrauskas ir Rimas Sukackas.

Komandos nugalėtojos ir prizininkai apdovanotos taurėmis, žaidėjams įteikti medaliai ir asmeniniai prizai. Nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo Alytaus miesto savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Adomas Andrušaitis, Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktorius Tomas Stupuris ir baidarių polo pradininkas Lietuvoje Regimantas Vaičiulis.

Dėkojame mūsų rėmėjams Alytaus miesto savivaldybei, Lietuvos ir Vengrijos UAB „Braca sport“, Lenkijos kompanijai „Tedi sport“, firmai „Hummel“.

ASRC informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *