Druskininkai ruošiasi Kalėdoms: sužibs įspūdinga eglė, o miestas taps dovana lankytojams

Kalėdiniam laikotarpiui besiruošiantys Druskininkai šiemet žada įžiebti ypatingą Kalėdų elgę, kokios Lietuvoje dar nėra buvę. Be to, visas kurortas taps dovana, o Kalėdų miestelis bus gerokai išplėstas. Lankytojų lauks ir prakartėlė su gyvomis avelėmis. O kur dar įvairios dirbtuvės, edukacijos, Kalėdų senelio rezidencija, Kalėdinės dainos visame kurorte, pasakos mažiesiems. Kalėdų dvasią kurstys ir tradicinis eglučių parkas, kuriame dalyvauti jau užsiregistravo kelios dešimtys dalyvių.

Kaip Druskininkai šiemet sutiks metų pabaigos šventes, atskleidė pats kurorto meras Ričardas Malinauskas.

„Druskininkiečiai nuostabią šventę sau ir kitiems kuria jau dešimt metų. Neįtikėtina, kiek išmonės ir pastangų kasmet įdedama! Net neabejoju, kad ir šiais metais išvysime pačių netikėčiausių sprendimų.

Sulaukiu nemažai klausimų, kaip Druskininkai sutiks šių metų šventes.

Šventinis scenarijus jau paruoštas, pirmieji kurorto puošybos darbai jau pradėti.

Gruodžio mėnesį Druskininkai taps miestu-dovana. Juk dovanas išpakuoti mėgsta visi!“, – socialiniame tinkle rašė meras.

Pirmoji Druskininkų dovana bus išpakuota gruodžio 3 d.– miesto širdyje sužibs ypatinga, natūralių šakų eglė, kurią puoš lazerių instaliacijos. Pasak R. Malinausko, tokios eglės Lietuvoje dar nėra buvę.

Šiais metais gerokai bus išplėstas ir Kalėdų miestelis, kuriame lauks šventinės staigmenos, mugės, instaliacijų žaismas. Tūkstančiai lempučių nusidrieks nuo Vandens parko iki pat bažnyčios aikštės. Čia pat įsikurs prakartėlė su gyvomis avelėmis.

Lankytojų lauks kalėdinių vainikų ir gardžių meduolių dekoracijų dirbtuvės, kurias organizuos Druskininkų amatų centras „Menų kalvė“.

Pramogų aikštėje įsikurs atnaujinta Kalėdų senelio rezidencija – profesionalus aktorius mažiesiems sukurs užburiančias Kalėdas.

Visą šventinį laikotarpį kurorte skambės Kalėdinės dainos, bus galima išgirsti stebuklingas Kalėdų pasakas, pasiklausyti šventinių koncertų, veiks Kalėdų senelio paštas ir daugybė šventinių akcentų.

Tradiciškai miesto centrą papuoš ir eglučių parkas, kuriame šiuo metu jau užregistruotos 37 eglutės. Ši savaitė yra paskutinė, kai dar galima suspėti užsiregistruoti į Kalėdinių eglučių parko konkursą ir drauge su kitomis įmonėmis, įstaigomis ir organizacijomis sukurti ypatingą šventinę atmosferą sau ir visiems kurorto svečiams.

Registruotis galite čia: bit.ly/2ZoXZWl

„Žinoma, viską organizuojame laikydamiesi saugumo reikalavimų ir kviečiame artėjančiomis šventėmis mėgautis saugiai“, – tikino Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *