Melagienos kalėdinio Alytaus papuošimo tema: tikrieji skaičiai – triskart mažesni

A. Mažeikos nuotr.

Viešojoje erdvėje ir socialiniuose tinkluose sklindant įvairioms interpretacijoms dėl kalėdinio miesto papuošimo išlaidų, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyrius pateikia išsamią miesto papuošimo šiais metais sąmatą.

Šiemet kalėdinis papuošimas Alytaus miesto savivaldybės biudžetui iš tiesų atsieis ne 75 tūkstančius, kaip kai kurie linkę traktuoti, bet nepilnus 26 tūkstančius eurų. Jie bus sumokėti už eglutės aplinkos naujas dekoracijas ir dalį naujų žaisliukų, eglutės papuošimą ir nupuošimą, girliandų medžiuose ir dekoracijų ant apšvietimo stulpų patikrinimą ir prijungimą, Senamiesčio skvero papuošimą.

„Noriu akcentuoti, kad eglutės karkasas, didelė dalis jos žaisliukų ir girliandos šiais metais nieko nekainuos, kadangi savivaldybė tuos daiktus įsigijo dar 2020 metų Kalėdoms. Nieko nekainuos ir girliandos ant medžių bei dekoracijos ant apšvietimo stulpų, apie 700–800 eurų sumokėsime tik už jų patikrinimą, prijungimą ir atjungimą, kadangi ir girliandas, ir dekoracijas savivaldybė taip pat jau įsigijo ankstesniais metais“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad šiemet, kaip ir pernai, girliandomis bus papuošta apie 120 medžių ne tik Rotušės aikštėje, bet ir visa S. Dariaus ir S. Girėno gatvė. Be to, šiais metais turimomis dekoracijomis bus puošiamas ir Senamiesčio skveras.

„Taip, jeigu sudėtume visus kalėdiniam papuošimui naudojamus atributus jų įsigijimo kainomis, savivaldybės nupirktus per pastaruosius keletą metų, tai suma yra arti to minimo skaičiaus, tačiau tai yra bendra viso papuošimo vertė, o ne tiesioginės šių metų išlaidos kalėdiniam miesto papuošimui. Dar kartą noriu pabrėžti, kad 2021 metų kalėdinis miesto papuošimas kainuos nepilnus 26 tūkstančius eurų. Pernai jis kainavo 36 tūkstančius, 2019 metais – 47 tūkstančius eurų“, – tikslius skaičius vardijo P. Raškauskienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *