Muzikantų dieną Alytaus kultūros centre skambės folkloras

Lapkričio 22 d. – ne tik Šv. Cecilijos, bet ir muzikantų diena. Šv. Cecilija Europoje laikoma vargonininkų, instrumentų gamintojų, muzikantų, dainininkų ir poetų globėja. Alytaus kultūros centre ši šventė sutampa su folkloro ansamblio „Žvangucis“ gimtadieniu, šiemet jau septintuoju, todėl tradiciškai minima vakarone-koncertu kartu su folkloro ir kultūros mylėtojais.

„Žvangucį“ sudaro apie 20 įvairaus amžiaus alytiškių, kuriems ansamblis – ne tik meno kolektyvas, bet ir svarbi jų gyvenimo dalis: kartu jie žaidžia žaidimus, švenčia kalendorines šventes, rengia koncertus, vakarones. Džiugu, kad Alytus – Dzūkijos sostinė – gali pasigirti turintis taip plačiai mūsų krašto tradicijas reprezentuojantį folkloro ansamblį. Tikėkimės, kad kolektyvas gyvuos ir džiugins savo pasirodymais dar ne vienus metus. Kolektyvo vadovė Jūratė Fedaravičienė pasakoja: „Nors kaip kolektyvas dar esame jauni, bet visus jungia bendras liaudiškos dainos, muzikos, tradicijų ir šokio pomėgis. Per tuos septynerius metus daug koncertavome (nors neskaičiavome, bet, manau, tikrai dalyvavome daugiau nei šimte koncertų), dalyvavome įvairiuose renginiuose, dainų šventėje ir pan. Pavasarį esame pakviesti į Londono lituanistinę mokyklėlę, su kuria draugaujame jau dvejus metus.“

Kolektyvo nariai džiaugiasi pagarbia atmosfera, draugišku ir šiltu ryšiu, jungiančiu įvairių kartų žmones, kuriuos vienija ir bendras pomėgis – etninė kultūra. Atėję į repeticijas ar koncertus, „Žvangucio“ nariai sako nors valandėlei pamirštantys visus asmeninius rūpesčius ir vargus. Skirtingų charakterių žmonės gali susitelkti dėl vieno tikslo – etninės kultūros ir dzūkų paveldo, kurį, kiek įmanydami, stengiasi perteikti visuomenei.

Folkloro ansamblis „Žvangucis“ kartu su Alytaus miesto bendruomenės centro etnografiniu ansambliu „Šilagėlės“, Likiškėlių progimnazijos neformalaus suaugusiųjų švietimo folkloro ansambliu „Skuja“ kviečia alytiškius lapkričio 22d. 18 val. susitikti Alytaus kultūros centre, kur vyks koncertas-vakaronė, skirtas Šv. Cecilijos dienai, ir kartu pasidžiaugti „Žvangucio“ kūrybinės veiklos sėkme.

Alytaus kultūros centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *