Teritoriją prie Medicininės reabilitacijos ir sporto centro papuoš dovanoti sodinukai

Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro teritoriją netrukus papuoš beveik penkios dešimtys įvairių medelių ir augalų. Juos iš savo valdų Balninkuose padovanojo žinomas gamtos mokslų daktaras, Lietuvos dendrologų draugijos Garbės narys Laimutis Januškevičius.

Tai ne pirma jo dovana Alytaus miestui. Septyniasdešimtmetį neseniai atšventęs guvus ir energijos kupinas gamtininkas įvairius medžius ir miestą papuošiančius augalus dovanoja kone kas metai. Jo anksčiau dovanotos magnolijos, japoniniai puošmedžiai, kelių rūšių forzitijos, geltonlapiai ir raudonlapiai pūsleniai, gudobelės auga greta A. Jonyno, Putinų gatvių, gėlynuose prie keleto prekybos centrų, prie Sveikatos tako, Jaunimo parke.

„Man smagu, kad dar viena teritorija Alytuje pasipildys augalais, džiugins žmones ir teiks pavėsį. Kai kurie iš jų užauga pakankamai aukšti, tad svarbu juos susodinti ne per tankiai“, – kalbėjo L. Januškevičius.

Savo tėviškėje Alytaus rajone Balninkų kaime įkurtame Dzūkijos arboretume, kuris apima penkis hektarus, jis augina įspūdingą įvairių medžių bei krūmų kolekciją, kurioje yra arti tūkstančio įvairiausių rūšių, tarp jų – ir itin retų augalų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *