Atsakas bambantiems dėl automobilių statymo Miklusėnų gatvėje: įsirenkite aikšteles

Alytuje, Miklusėnų gatvėje, sustačius automobilių sustojimą ir stovėjimą draudžiančius ženklus, kai kurie gyventojai piktinasi, kad tokius sprendimus priimantys valdininkai gyventojams galėtų pasiūlyti alternatyvą, kur galima būtų statyti transporto priemones, mat vietos visiems neužtenka. Alytaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininkas Rytis Vitkauskas sako, kad iš esmės tai yra daugiabučių bendrijų problema, kurios nesiima spręsti kol neatsiranda poreikis, nors galimybės tam yra. Tuo metu bendrijų pirmininkams tenka iššūkis įtikinėti pagyvenusius, automobilių neturinčius gyventojus sutikti įsirengti aikšteles automobiliams.

Skundų gavo ne vieną

„Nežinau, kas iš Miklusėnų gatvės gyventojų galėtų džiaugtis stovėjimą gatvės kelkraštyje draudžiančiais ženklais, nes dabar dar labiau trūksta vietos automobilių statymui. Dabar vairuotojai transporto priemones palieka šalia konteinerių arba juos stato ant šaligatvių ar žaliųjų plotų“, – naujienų portalui „Dzūkijos veidas“ sakė Miklusėnų gatvės gyventojas Dalius.

R. Vitkauskas paaiškina, kad Saugaus eismo komisija sprendimus priima atsižvelgdama į gyventojų, verslo, bendrijų atstovų skundus, prašymus, o dviejų patenkintų pusių turbūt niekada ir nebus. Prašymas Saugaus eismo komisijai buvo pateiktas ir dėl automobilių statymo uždraudimo Miklusėnų gatvėje

„Skundų dėl eismo ir automobilių statymo Miklusėnų gatvėje esame gavę ne kartą. Ten kelias siauras ir susidaro avaringų situacijų. Sustačius automobilius dešinėje kelio pusėje, dviem automobiliams prasilenkti ten neįmanoma ir kažkam ilgą atkarpą tenka važiuoti atbuline eiga ir praleisti. Neretai kyla ir konfliktinių situacijų, kuris iš vairuotojų turi trauktis. Ypač daug problemų kyla, kai tėvai vaikus atveža į darželį arba iš jo pasiima“, – paaiškino R. Vitkauskas.

Be to, toje gatvėje stovėjo ir apleistų automobilių, kurių savininkams buvo surašyti protokolai ir įpareigojimai iš ten pašalinti nenaudojamas transporto priemones.

Atsižvelgdama į situaciją, komisija sprendimą uždrausti statyti automobilius Miklusėnų gatvėje spalio 20 dieną priėmė bendru sutarimu.

Bendrijoms trūksta iniciatyvos dėl aikštelių

„Gyventojai savo neveikimu bando problemą dėl automobilių statymo vietų trūkumo primesti visam miestui, savivaldybei. Tam juk yra programos, pagal kurias bendrijos gali įsirenginėti aikšteles automobiliams kiemuose, o savivaldybė prie to dabar prisideda 70 procentų. Vienos bendrijos tą problemą išsisprendžia nieko nelaukdamos, o kitos ją tiesiog ignoruoja kol neatsiranda poreikis. Juk paprasčiau savo automobilį palikti bet kur ir tam vairuotojui visiškai nerūpi, kad taip sukelia nepatogumų kitiems eismo dalyviams.

Dažniausiai bendrijos nepradeda spręsti šio klausimo, kol nesusiduria su problema. Konkrečiai Miklusėnų gatvės namai turi didžiausius plotus, kuriuose galėtų savo kiemuose įsirengti aikšteles automobiliams ir dar pakankamai vietos liktų žaliesiems plotams su vaikų žaidimų aikštelėmis. Tai kas jiems draudžia tai padaryti?“, – tikino R. Vitkauskas ir kaip pavyzdį pasitelkė Vokietijos šalį, kur prieš pirkdami automobilį žmonės turi išsipirkti ir vietą jo parkavimui.

Sprendimas Miklusėnų gatvėje įrengti sustojimą draudžiančius kelio ženklus priimtas iki planuojamos šios gatvės rekonstrukcijos, kurios metu gatvę planuojama platinti dešinėje pusėje naikinant šaligatvį ir jo vietoje įrengiant stovėjimo vietų automobiliams.

Miklusėnų gatvės rekonstrukcijos projektavimo darbai prasidės jau kitąmet. Kada galėtų prasidėti patys rekonstrukcijos darbai, kol kas neaišku.

Bendrijų pirmininkai neįtikina pagyvenusių gyventojų

Miklusėnų gatvės 35 daugiabučio pirmininkė Jadvyga Radevičienė patikino, kad šiemet jau būta iniciatyvos įsirengti automobilių stovėjimo aikštelę, tačiau ji išblėso daugumai daugiabučio gyventojų nesutikus.

„Šiemet birželio mėnesį vykusio susirinkimo metu iškėlėme pasiūlymą įsirengti automobilių stovėjimo aikštelę, tačiau dauguma žmonių nesutiko. Pritrūko dar bent trijų balsų. Tam labiausiai prieštarauja pagyvenę žmonės, kurių mūsų name yra dauguma. Jie neturi automobilių ir argumentuoja, kad jiems tai nėra aktualu. Jie sako, kad pas juos vaikai ir giminės retai atvažiuoja, todėl vietos poreikio automobilio statymui jiems nėra. Pritarė tik 14 gyventojų iš trisdešimties, todėl šį klausimą atidėjome iki kitų metų. Galbūt per tą laiką pavyks kažką įtikinti. Šiemet buvo renovuotas mūsų namas ir atnaujintas šaligatvis prie jo, todėl turėjome išlaidų ir dabar žmonės nelinkę dar daugiau išleisti pinigų. Esu už tai, kad aikštelė būtų įrengta“, – pasakojo pirmininkė ir patikino, kad dabar, Miklusėnų gatvėje sustačius ženklus, automobilių statymo problema dar labiau paaštrėjo ir tarp gyventojų kyla daug konfliktų.

5 komentarai apie “Atsakas bambantiems dėl automobilių statymo Miklusėnų gatvėje: įsirenkite aikšteles

  1. Debilui Vitkauskui galiu pasakyti tik tiek:
    1. Važinėju šią gatve apie 30 metų ir dar niekada nei pats grįžau atgal nei mačiau kad kažkam kitam būtų tekę grįžti atgal kad prasilenkti.
    2. Apleisti automobiliai niekur nedingo, jie tik buvo perkelti į kitas vietas, kuriose dar galima parkuotis, tokiu būdu dar sumažindami galimas parkavimosi vietas. Bet saugaus eismo komisijos debilai to nemato. Jie mato tik tai kas jiems naudinga ir giriasi kad išvalė gatvę nuo šiukšlių.
    3. Tegul proto bokštas Vitkauskas, kuris tvirtina kad Miklusėnų gatvės daugiabučiai turi neaprėpiamus plotus, parodo kur praplėsti aikštelę tarkim prie Miklusėnų 23 namo.
    4. Žinau už ką kituose merų rinkimuose tikrai nebalsuosiu, nes pamačiau, kad meras-gaisrininkas-didvyris, virto elementariausiu meru-mazgote, kurio žodžiai ir darbai skiriasi ir kuris neįgalūs sutvarkyti savo komandą.

    1. Cha cha,
      Įstatymai anti’žmogiški, nesuformuotose kiemuose, nors ir yra užtvaras – apmokestino stoėjimą.
      O kitoje Kauno gatvėje panašiai kaip Miklusėnų savivaldybės atstovas paaiškino, kad pasidarykite aikšteles, gatvė nėra skirta automobiliams statyti. O vidiniame to namo kieme net – 5 vietos / 65 butams. Nėra kaip suformuoti, nes vidiniame kieme, tarp daugiabučių yra parkas, pasiūlymas gyventojam – susiformuoti aikštelę prie kito namo, kol kitam namui – dzin, nes jis turi ploti:))) va taip, galvokim apie save, o ne apie visus – juokinga, net verkti norisi 😉

    2. Visiškai pritariu Cha Cha.

      O tėveliai, kurie nepatenkinti, knes avaringos situacijos, sunku prasilenkti, dažnaiusiai avys, visiškai nemoaknčios ne tik nerašytos eismo kultūros, bet ir šiaip vairuodamos/variruodami sudaro avaringas situacijas patys, bet dėl to linkę kaltinti kitus.

      Aplamai, atimt teises avims, kurios piko metu išvažiuoja pasivažinėt 30km/h greičiu, taip stabdant eismą ir sudarant kamščius, kas Alytuje atrodo neįmanoma. Tokios pat avys paskui verkia, kad jiems trukdo kiti, normalūs vairuotojai.

      O ženklą, kad draudžiama palikti automobilius, galima buvo daryti laikui, tarkime nuo 7 val. ryto iki 18 val vakaro. Visi būtų patenkinti, o ir gyventojai, vėlai grįže iš darbų, rastų vietos automobiliui, tokia tvarka niekam netrukdytų. Kilkite, gyventojai, užverskite savivaldybę skundais ir tikrai pasieksite savo.

  2. Taip va tie is savivaldybes problemas sprendzia. Sudeda zenklus ir tvarka. Kam jus ta savivaldybe is vis reikalinga . Matai yra programa kur prisideda 70, tai finansuokite 100 procentu, bet tada neliks riebioms premijoms metu gale ir neliks etatu pletimuisi Kodel gyventojai turi remti savo lesomis viesu erdviu tvarkyma. Tokio vargmiescio savivaldybeje 180 valdininku ir dar kiek visokiu patareju.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *