Aštuntas kartas nemelavo: tarnyba jau turi naują direktorę

Danutė Matulevičienė.

Penktadienį aštuntą kartą įvykęs Alytaus miesto pedagoginės-psichologinės tarnybos vadovo konkursas pagaliau buvo sėkmingas ir ši įstaiga jau greitai turės naują vadovę. Konkurso laimėtoja – darbo patirties tokioje pačioje tarnyboje turinti ir itin aukštą konkursinį balą pelniusi Danutė Matulevičienė iš Lazdijų krašto.

Patirties turinti laimėtoja surinko aukštą balą

„Dalyvauti konkurse norą pareiškė trys pretendentės, tačiau jame dalyvavo dvi. Komisija išrinkto žmogų, kuris yra puikiai pasirengęs užimti Alytaus miesto pedagoginės-psichologinės tarnybos vadovo pareigas. Tam laimėtoja turi ir patirties“, – sakė konkurso komisijos pirmininkas, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas.

Pasak jo, konkurso laimėtoja pademonstravo itin aukšto lygio žinias ir gebėjimus, tad surinko labai aukštą balą. Pati pretendentė dar turi keletą dienų tvirtai apsispręsti, ar ji iš tiesų nori eiti šias pareigas, o taip pat kelios dienos skirtos ir konkurso rezultatų apskundimui. Dar laukiama pažymų ir iš specialiųjų tarnybų. Konkurso laimėtoja taip pat dar turės gauti ir savivaldybės mero pritarimą ir jeigu viskas gerai, darbą tarnyboje ji galėtų pradėti po dviejų trijų savaičių.

Dirbo tokioje pačioje tarnyboje

D. Matulevičienė šiuo metu dirba Simno gimnazijoje logopede. Anksčiau ji Lazdijų pedagoginėje-psichologinėje tarnyboje devynerius metus dirbo specialiąja pedagoge, o dar dvejus metus šioje įstaigoje laikinai ėjo direktorės pareigas. Beveik šešerius metus D. Matulevičienė vadovavo Lazdijų mokyklai-darželiui „Kregždutė“.

„Esu dirbusi tokioje pačioje tarnyboje. Darbas ten man labai patiko, tad susidėliojus palankiems faktoriams, nusprendžiau dalyvauti konkurse į Alytaus miesto pedagoginės-psichologinės tarnybos vadovo pareigas“, – sakė D. Matulevičienė.

Sau kelia aukštus reikalavimus

Laimėtoja sakė sau kaip tarnybos vadovei kelia aukštus tikslus. Pirmiausia jai svarbus geras mikroklimatas pačioje tarnyboje ir itin glaudus bendradarbiavimas su Alytaus miesto švietimo įstaigomis.

„Kiekvienas vaikas, taip pat ir turintis specialiųjų ugdymo poreikių turi gauti reikalingą pagalbą. Svarbu, kad visi bendruomeniškai surėmę pečius galėtume padėti jiems integruotis į bendrojo ugdymo mokyklas ir kad ugdymas būtų sėkmingas“, – sakė D. Matulevičienė.

Pasiteiravus,, kokių pirmųjų darbų planuoja imtis, būsima vadovė sakė, kad lauks bendrų veiklų, lūkesčių aptarimas su kolektyvu. Ji ketina išsiaiškinti ir ugdymo įstaigų bendruomenių vadovų keliamus lūkesčius, todėl lauks ne vienas susitikimas, pasitarimas su jais.

„Aptarsime, kaip tarnyba galėtų dar aktyviau įsitraukti į ugdymo įstaigų veiklas. Be abejo, teks spręsti ir tarnybos infrastruktūros gerinimo klausimus, mat įstaiga išsikėlusi į naujas, švarias patalpas, tačiau labai trūksta įrenginių“, – kalbėjo D. Matulevičienė.

Pati moteris pasakojo esanti alytiškė, gimusi ir užaugusi Alytuje. Tik kai sukūrė šeimą, išvyko gyventi į vyro kraštą – Lazdijų.

Vadovė – tik iš aštunto karto

Alytaus miesto pedagoginės-psichologinės tarnyba be nuolatinio vadovo – jau nuo 2017 metų pavasario. Iki šiol laikinai šias pareigas ėjo tarnybos direktoriaus pavaduotoja Silvija Peštenienė. Keletą kartų skelbiamuose konkursuose norinčiųjų dalyvauti pretendentų dažnai neatsirasdavo, arba jie neatitikdavo keliamų reikalavimų, arba nesurinkdavo reikiamo konkursinio balo.

„Per tuos kelerius metus, vis nepavykstant įstaigai surasti vadovo, buvo keistos ir konkurso sąlygos. Galiausiai atsirado vadovės pareigas užimti tinkama pretendentė. Reikia, kad Alytaus miesto pedagoginė-psichologinė tarnyba veiktų efektyviai ir kad ji tarnautų Alytaus miesto savivaldybės vaikams bei visai švietimo bendruomenei“, – sakė V. Valūnas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *