Alytaus miesto stadione – atvirų žaidynių diena Alytaus ir Suvalkų darželinukams

dzukijosveidas.lt nuotraukos.

Penktadienį Alytaus miesto stadionas aidi nuo Alytaus ir Suvalkų miestų darželinukų klegesio. Čia vyksta Atvirų žaidynių diena, projekto „Būk aktyvus – būsi sveikas“ antrasis etapas. Apie šio projekto naudą jau netrukus bylos ir Alytaus darželių teritorijose netrukus atsirasiančios futbolo, krepšinio aikštelės su minkštąja danga.

Projekto iniciatorius – Alytaus miesto savivaldybės administracija, partneris – Suvalkų mietas. Iš viso projekte dalyvauja 13 Alytaus miesto lopšelių-darželių – „Pušynėlis“, „Pasaka“, „Saulutė“, „Šaltinėlis“, „Vyturėlis“, „Linelis“, „Du gaideliai“, „Putinėlis“, „Volungėlė“, „Boružėlė“, „Girinukas“, „Drevinukas“, „Viltis“. Iš viso – 260 Alytaus vaikų ir 50 dalyvių iš Suvalkų. Projekto „Būk aktyvus – būsi sveikas“  tikslas – kad vaikai daugiau laiko praleistų gryname ore ir aktyviau judėtų, mat pandemija atėmė nemažai šių malonumų laiko.

Mažieji projekto dalyviai rungiasi aštuoniose rungtyse, kurių didžiąją dalį sudaro su lengvąja atletika susijusios užduotys.

„Visos rungtys susijusios su įvairiomis sporto šakomis ar tam tikrais jų elementais, kurie pritaikyti rungtims. Šių žaidynių tikslas yra vaikus supažindinti su kuo daugiau sporto šakų, kad ateityje jie galėtų pasirinkti, kokią sporto šaką norėtų kultivuoti. Vaikai labai noriai dalyvauja šiose rungtyse. Mūsų darželyje yra dvi priešmokyklinio amžiaus grupės, todėl net reikėjo traukti burtus, kas dalyvaus šiose žaidynėse“, – pasakojo lopšelio-darželio „Du gaideliai“ direktorė Vitalija Vitkauskienė.

Šių metų vasarį prasidėjęs projektas įgyvendinamas pagal „Interrreg V-A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną“ programą. Projekto vertė – 600 tūkst. eurų.

„Lietuvai tenkanti dalis – 300 tūkst. eurų, už kuriuos trylikos Alytaus miesto darželių teritorijose bus įrengtos krepšinio ir futbolo, krepšinio aikšteles su minkštąja danga bei organizuojami 650 valandų trukmės sveikatingumo užsiėmimai, nuotoliniai seminarai įstaigų specialistams. Taip pat nupirkta įvairių sporto priemonių projekte dalyvaujančioms Alytaus ugdymo įstaigoms. Atvirų žaidynių diena yra vainikuojanti dviejų projekto partnerių projekto veiklas“, – pasakojo projekto „Būk aktyvus – būsi sveikas“ vadovas Vilmantas Pajada.

Numatoma projekto pabaiga – 2022 metų birželio 30 dieną.

„Tokių projektų nauda Alytaus miestui nekelia jokių abejonių. Į jį įtrauktas didelis būrys ikimokyklinio amžiaus vaikų. Tai puiki galimybė pagerinti vaikų fizinę ir emocinę sveikatą, be to, į tai įtraukiami ir vaikų tėvai, darželio personalas. Džiugu ir tai, kad bus pagerinta ir darželių infrastruktūra.

Alytaus miesto savivaldybė yra aktyvi dalyvaudama tokio pobūdžio minkštuosiuose projektuose, ne mažiau aktyvios ir atskiros įstaigos“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės Kultūros, švietimo bei sporto komiteto pirmininkė Nijolė Makštutienė, sveikinusi žaidynių dalyvius ir paskelbusi žaidynių pradžią.

Ji pasidžiaugė gražiais besitęsiančiais Alytaus miesto ryšiais su Suvalkų miestu, dėkojo įstaigoms, kad jos taip aktyviai dalyvauja projekte.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *