Nauja Alytaus rajono viešosios bibliotekos paslauga – knygomatas

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas ir darbuotojai atidarė pirmąjį Alytaus apskrityje knygomatą.

„Pastaruoju metu, kai COVID-19 pandemija vis dar riboja mūsų gyvenimą ir bendravimą,  Viešosios bibliotekos darbuotojai nori saugiai ir patogiai teikti skaitytojams bekontaktes knygų išdavimo bei grąžinimo paslaugas. Džiaugiuosi, kad mūsų bibliotekininkai nuolat ieško lankstesnių, patogesnių ir saugesnių knygos kelių į gyventojų namus“, – simboliškai atidarydamas pirmąjį knygomatą sakė savivaldybės vadovas A. Vrubliauskas.

Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka, turinti net 32 filialus, knygomatą įrengė prie Skaitytojų aptarnavimo skyriaus, esančio Alytaus mieste (Naujoji g. 48, šalia Poliklinikos).

„Patogumas ir saugumas – tai du pagrindiniai kriterijai, kuriais vadovaujasi visi rajono bibliotekininkai, aptarnaudami savo skaitytojus. Tikiu, kad pirmasis ir kol kas vienintelis Alytaus apskrityje knygomatas patiks žmonėms, nes nuo šiol užsakytus leidinius bus galima atsiimti bet kuriuo paros metu, septynias dienas per savaitę“, – taip įdiegtą naujovę apibūdino bibliotekos direktorius A. Vyšniauskas.

Knygomato veikimo principas panašus į visiems žinomų paštomatų veikimo būdą. Telefonu arba elektroniniu paštu užsisakęs knygų ir pareiškęs, kad jas nori pasiimti iš knygomato, skaitytojas gaus SMS žinutę arba el. pašto pranešimą su keturių skaitmenų kodu. Atėjęs prie knygomato, liečiamame ekrane turės įvesti nurodytą skaičių kodą ir pasiimti užsakytus leidinius. Jeigu per 72 val. leidiniai iš knygomato nebus paimti, užsakymas negalios.

Bibliotekos knygomate yra 15 dėžučių, kuriose telpa maždaug po keturias vidutinio dydžio knygas, tad visi skaitytojai, norintys pasinaudoti knygomatu, galės bet kuriuo jiems patogiu metu pasiimti iš anksto užsakytas knygas.

Užsakyti leidinius galima dviem būdais: telefonu (8315 53382) arba elektroniniu paštu: abonementas@alytus.rvb.lt

Šalia knygomato įrengtas ir knygų grąžinimo automatas. Perskaitytas knygas ar periodinius leidinius užtenka tiesiog įdėti specialų langelį, ir bibliotekininkai patys įformins knygų grąžinimą.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos paslaugomis naudojasi per 9,5 tūkst. skaitytojų.

Alytaus rajono savivaldybės ir Viešosios bibliotekos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *