Savivaldybė kasmetines stipendijas skyrė keturioms rezidentėms

Alytuje, kaip ir visoje šalyje, trūksta įvairių sričių gydytojų. Siekiant spręsti šią problemą Alytaus miesto savivaldybė jau kelerius metus taiko įvairias skatinimo priemones. Viena jų – savivaldybės skiriamos kasmetinės stipendijos rezidentams. Šiemet ši stipendija skirta  keturioms būsimoms  medikėms  – neurologiją, anesteziologiją ir reanimatologiją, dermatovenerologiją, plastinę, ir rekonstrukcinę chirurgiją studijuoti pradedančioms būsimoms medikėms.

„Pastebime, kad būsimiems medikams taikomos skatinimo priemonės duoda gerų rezultatų – per kelerius metus šių priemonių dėka Alytaus miesto medikų gretos pasipildė septyniais naujais gydytojais. Tikiuosi, kad Finansavimo teikimo atvykstantiems dirbti Alytaus miesto savivaldybės asmens sveikatos priežiūros įstaigas trūkstamos specialybės gydytojams ir rezidentams komisijos sprendimu  rezidentėms skirtos stipendijos bus joms puikia paskata siekiant užsibrėžtų tikslų. O po kelerių metų šios jaunos specialistės papildys Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės medikų gretas ir sėkmingai gydys pacientus“, – sako Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Alytaus miesto savivaldybė keturioms iš Alytaus miesto ir rajono bei Druskininkų studijuoti medicinos į sostinę išvykusioms būsimoms medikėms  administracijos direktoriaus įsakymu  4 ar 5 metams (priklausomai nuo studijų trukmės) skyrė ne didesnes kaip 10 tūkst. Eur kasmetines stipendijas, rezidentūros studijoms su stipendija apmokėti.

Minėtas rezidenčių studijų finansavimas bus teikiamas Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninei.

Baigusios studijas rezidentės už savivaldybės skirtą paramą bus įpareigotos Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje dirbti  1 etato apimtimi ne mažiau kaip penkerius metus.

Keturios rezidentės ligoninėje turėtų pradėti dirbti po ketverių, penkerių metų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *