Ištirta naujagimį pasmaugusios alytiškių poros byla: lauks nuosprendžio

Asociatyvios pexels.com nuotr.

Kraupios žmogžudystės tyrėjai padėjo tašką byloje, kurioje naujagimio pasmaugimu kaltinama jauna alytiškių pora, 26 metų Tomas K. ir jo 21 metų žmona Deimantė. Tyrimo medžiaga praėjusią savaitę atsidūrė Kauno apygardos teisme, kuris spręs dėl sutuoktinių kaltės ir bausmės dydžio.
Pasak Kauno prokuroro Vytauto Gatavecko, tyrimo metu pavyko surinkti svarius kūdikio tėvų kaltės įrodymus. Motina pilnai prisipažino ir viską papasakojo, o tėvas neigė žudęs sūnų, bet prisipažino paslėpęs jo kūnelį.

Šiurpus nusikaltimas buvo įvykdytas šių metų sausio pabaigoje, o berniuko kūnas iki šiol nesurastas. Alytiškė pagimdė kūdikį namuose.

Deimantė K. per apklausas atskleidė, jog kūdikį pasmaugė kartu su vyru. Negyvas vaikelis buvo išmestas į šiukšlių konteinerį, esantį prie poros namų Vilties gatvėje. Tomas K. patvirtino išmetęs mažylį į konteinerį. Nepaisant jauno vyro išsisukinėjimų, esą jis neatėmė gyvybės sūnui, jam, kaip ir žmonai, yra pareikšti kaltinimai naujagimio nužudymu.

Alytiškis teismo proceso laukia suimtas, o jo žmonai skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir kitos švelnesnės kardomosios priemonės.

Abu sutuoktiniai niekur nedirba, Tomas K. anksčiau buvo teistas už pranešimą policijai apie nebūtą nusikaltimą.

Pasak Deimantės K., kūdikiu atsikratyti ji su vyru nusprendė dėl sunkios materialinės padėties – motina dėstė, jog šeima neturi pinigų jo auginimui, išlaikymui. Tyrimo duomenimis, nužudyti vaikelį nusprendė abu tėvai, kartu ir įvykdę kraupią savo užmačią. Vaikžudystė išaiškėjo, kai tame pačiame kvartale gyvenantys žmonės kreipėsi į vietos vaiko teisių apsaugos specialistus – aplinkiniai stebėjosi, kad kūdikio besilaukusi moteris atgavo ankstesnes formas, tačiau vaikelio niekur nebuvo matyti.

Po nusikaltimo Deimantė K. pradėjo smarkiai kraujuoti, todėl atsidūrė ligoninėje. Medikai nustatė, kad moteris pagimdė. Neradus kūdikio, buvo skubiai pranešta policijai. Naujagimio nužudymu kaltinamiems tėvams gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

2017 metų sausį Lietuvą sukrėtė 4 metų Matuko nužudymas, dėl kurio teisiamųjų suole atsidūrė jo motina Monika Kaziukaitytė ir pastarosios sugyventinis Gediminas Kontenis. Žvėrišku nusikaltimu pagarsėjusi pora buvo nuteista ilgiems nelaisvės metams.

Vygandas Trainys, lrytas.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *