Naujoje erdvėje šeimoms – žaidimų aikštelė, stilizuoti suoleliai ir vaistažolių lysvės

Lazdijų krašto muziejaus kieme užbaigtas šeimų laisvalaikiui skirtos infrastruktūros įrengimas. Kardinaliai pasikeitusi erdvė jau laukia muziejaus lankytojų bei mažuosius auginančių šeimų – čia įrengtos žaidimų aikštelės, vaistažolių lysvės edukacijoms bei raidės-suoleliai.

„Žinau, kad įgyvendinę šį projektą žengėme didelį žingsnį užsibrėžto tikslo link – sukurti tinkamas sąlygas prasmingam ir įdomiam šeimų laisvalaikiui. Ši erdvė tarnaus ne tik muziejaus kolektyvo organizuojamų edukacinių užsiėmimų metu. Čia po darbų galės atkeliauti ir šeimos su mažaisiais, kuriems nauja erdvė, esu įsitikusi, labai reikalinga“, – teigė Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė, pridūrusi, kad intensyviai ieškoma galimybių sutvarkyti ir šalia muziejaus esančius lauko tualetų statinius.

Projekto metu iki šiol neišnaudotos muziejaus kiemas virto išskirtine, šeimų laisvalaikiui pritaikyta erdve, kurioje įsikūrė naujutėlaitė lankytojų laukianti palapinė renginiams, dvi iškilias asmenybes simbolizuojančios raidės S N (Salomėja Nėris) ir M G (Motiejus Gustaitis). Muziejaus kieme taip pat įsikūrė mažiesiems skirtos žaidimų aikštelės bei vaistažolių lysvės edukacinėms reikmėms. Atgijusiame muziejaus kieme vykusio „Raidžių festivalio“ dalyviai tik patvirtino, kokia unikali ir kaip ilgai laukta yra ši erdvė.

Lazdijų krašto muziejus turi 5 padalinius: Veisiejų krašto muziejų, Etnografinę Prano Dzūko sodybą, Kapčiamiesčio Emilijos Pliaterytės muziejų, Laisvės kovų muziejų, ir Motiejaus Gustaičio memorialinį namą. Pastarieji iš esmės keičia rūbą. M. Gustaičio memorialiniame name jau kuriasi naujutėlaitės ekspozicijos, o Laisvė ir kovų muziejus virsta vienu inovatyviausių ir šiuolaikiškiausių su rezistencijos istorija supažindinančių muziejų Lietuvoje. Šio muziejaus teritorijoje esančiose patalpose bus įkurdintos ir pirmosios rajone fondų saugyklos.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *